UAD’nin İsrail kararı sonrası Filistin ve Güney Afrika’dan açıklama

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad al-Maliki, UAD’de alınan kararlardan memnun olduklarını söyledi. Bakan al-Maliki, kararların bağlayıcılığına vurgu yaparak, İsrail dahil tüm devletlerin bu kararların uygulanmasını sağlamaya çağırdı.

UAD’nin İsrail kararı sonrası Filistin ve Güney Afrika’dan açıklama
Yayınlama: 26.01.2024
4
A+
A-

Uluslararası Adalet Divanı (UAD), Güney Afrika’nın İsrail’e karşı açtığı soykırım davasında ihtiyati tedbir kararı aldı.

Mahkeme, İsrail’in “dosyanın reddi” talebini reddederek, soykırım davasının esastan görülmesine karar verdi.

Mahkeme, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları durdurmasına hükmederek, alınan kararların sahada uyguladığına dair 1 ay içinde de UAD’ye rapor sunma zorunluluğu getirdi.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad al-Maliki, UAD’de alınan kararlardan memnun olduklarını söyledi.

Bakan al-Maliki, kararların bağlayıcılığına vurgu yaparak, İsrail dahil tüm devletlerin bu kararların uygulanmasını sağlamaya çağırdı.

DAVAYI AÇAN GÜNEY AFRİKA’DAN AÇIKLAMA

Güney Afrika hükümeti, UAD’nin aldığı kararı “uluslararası hukukun üstünlüğü adına kesin bir zafer” olarak yorumladı. UAD’ye hızlı kararı için teşekkür eden Güney Afrika hükümeti, ihtiyati tedbirleri memnuniyetle karşıladığını ve İsrail’in mahkeme kararlarının uygulanmasını engelleyecek bir harekette bulunmayacağını umduğunu belirtti.

Hükümet ayrıca, kararın Filistin halkı için adalet arayışında önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydederek, Güney Afrika’nın Gazze’deki Filistinlilerin haklarını korumak için elinden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğini aktardı.

DÜNYA Haberleri, filistin, gazze, İsrail
www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.