CHP Genel Başkanı Özel’den İmamoğlu’na tebrik ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik eşliğinde üçüncü kez aynı göreve seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tebrik ziyaretinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Özel’den İmamoğlu’na tebrik ziyareti
Yayınlama: 18.05.2024
2
A+
A-

İmamoğlu, Özel ve beraberindeki heyeti Bakırköy hizmet binasındaki makam odasında ağırladı.

İmamoğlu’nu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerindeki başarısından dolayı tebrik eden Özel, şunları söyledi:

“Bütün Türkiye'nin gözünün üzerinde olduğu bir seçimi, İBB Başkanlığı'nı üçüncü kez ve en büyük farkla kazanmanızdan dolayı sizi tebrik ederim. Beş yıl önce, ilk önce daha küçük bir farkla kazanılmış ama sizin bu başarınız hazmedilemeyip seçimler yenilenmişti. O yenilenen seçimlerde, İstanbul seçmeni ferasetiyle, iyi niyetiyle, hakkaniyetiyle ve adalet duygusuyla hareket ederek, size çok büyük bir destek vermişlerdi. Ve 5 yıl süreyle, onlara hizmet etme imkanı bulmuştunuz. O 5 yıl, CHP belediyeciliğinin markalaştığı bir beş yıl oldu. Sonunda yapılan seçimlerde, bir önceki tekrar seçimde adalet duygusuyla hareket edenler, hakkınız yendiği için size destek verenler, bu sefer oy verir mi diye merak edilirken, onun da çok ilerisinde, bu kez çok geniş bir memnuniyetle İstanbullular, sizin göreve devam etmenizi ve İstanbul'a bir 5 yıl daha hizmet etmenizi istediler. Bu görevi, bu sorumluluğu size ve ekibinize yüklediler.”

Her partiden seçilen meclis üyelerini de kutlayan Özel, “Bu dönem geçen, dönemin aksine, belediye meclis çoğunluğunun da grubumuzda olduğu ve bundan sonraki süreçte hizmetleri yaparken daha az engellenebileceğiniz, daha rahat hareket edebileceğiniz bir 5 yıllık süreç olacak. Tabii İstanbul'da, 5 yılda Ekrem İmamoğlu ve ekibinin yaptığı belediyecilik, 31 Mart gecesi CHP’nin Türkiye'ye yayılan ve o haritada nüfusun yüzde 65’ine, ekonominin yüzde 80’ine, toplanan verginin yüzde 87’sinin olduğu coğrafyaya hizmet etme imkanını yakalamamızda en önemli göstergelerden bir tanesi. CHP’nin İstanbul'da markalaşan hizmetleri, şu anda bütün Türkiye’ye yayılıyor.” dedi.

Özel ve heyetine ziyaretinden dolayı, kendisi ve 90 bin İBB çalışanı adına teşekkür eden İmamoğlu da duygularını şu sözlerle dile getirdi: 

“İBB’nin gündemi oldukça yoğundur her zaman. Buna layık olmak ve 16 milyon insana en güçlü şekilde hizmet etmek bilinciyle hareket ediyoruz. Özellikle son yerel seçimden sonra, milletimizin bize yüklemiş olduğu sorumlulukları da derinden hissediyor ve buna layık olma konusunda da büyük bir organizasyon çalışmaları yürütüyoruz aslında. Rutin işlerimizi ortaya koyarken, bir yandan da daha yenilikçi, daha güçlü ve daha değerli işlere imza atan bir dönemi var etmek adına, beş yılın, bir önceki 5 yılla yarışan ama onun çok daha üzerine çıtayı koyabilen bir anlayışı ortaya koyma çabası içerisindeyiz. Bu kapsamda, sizin de ziyaretiniz ve çok değerli Grup Başkanvekilimiz, Genel Başkan Yardımcımız, İl başkanımız ve milletvekillerimiz nezdinde bize moral verdiniz. Çok teşekkür ederim. Bugün sizleri Bakırköy ana binamızda misafir ettik. Bizim aslında ana yerleşik olarak birkaç noktamız var. Ama elbette ki en önemli noktamız ve en kurumsal noktamız, Saraçhane. Ama bugün Saraçhane'de farklı bir ses çıkacak, halkımızın farklı bir sorununa temas edecek bir buluşma söz konusu. Onun için sizi bugün Bakırköy'de misafir ettik. Tekrar gelmeniz bize mutluluk verdi. Ayağınıza sağlı. Onur verdiniz.”

Özel ve İmamoğlu, makam odasının penceresi önüne yapılmış bir karga yuvasını da hayranlıkla gözlemledi. Özel, İBB anı defterini de imzalayarak, tebrik ziyaretini noktaladı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.