Olaf Scholz: Ukrayna’ya olan desteğimizin güçlü bir sinyalini göndermek zorundayız

Berlin, 18 Nisan (Hibya) – Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşla ilgili, “Ukrayna’ya olan kararlı ve sürekli desteğimizin güçlü bir sinyalini göndermek zorundayız” dedi.

Olaf Scholz: Ukrayna’ya olan desteğimizin güçlü bir sinyalini göndermek zorundayız
Yayınlama: 19.04.2024
4
A+
A-

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, açıklamasında Ukrayna’ya yaptıkları desteklerden bahsederek, Ukrayna'ya olan kararlı ve sürekli desteklerinin güçlü bir sinyalini göndermek zorunda olduklarını aktardı.

Hava savunmasının büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Scholz, “Bu nedenle Almanya üçüncü bir Patriot hava savunma sistemi tedarik ediyor ve Avrupa Konseyi'nde diğerlerini de aynısını yapmaları için teşvik ettim” ifadelerini kullandı.

Scholz, İran’ın İsral’e karşı yaptığı saldırı ile ilgili de açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İran'ın İsrail'e yönelik saldırısını hep birlikte en güçlü şekilde kınamamız ve herkese aynı şekilde bölgede daha fazla gerilimin yaşanmaması çağrısında bulunmamız doğrudur. Bütün taraflar kızılötesi bir savaşı önlemek için sakin olmalıdır. Avrupa tek pazarı dünyanın en büyüğüdür. Ancak potansiyelini tam olarak kullanmaktan çok uzaktır. Avrupa şirketleri bu nedenle bu kadar büyük bir pazarın olumlu etkilerinden daha iyi faydalanabilmelidir. Bu, zirvede belirttiğimiz şeydir.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.