Ösen: Bugün gençlere gerekli değeri vermeyen bir toplumun yarınlardan da umudu olamaz

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Ösen: Bugün gençlere gerekli değeri vermeyen bir toplumun yarınlardan da umudu olamaz
Yayınlama: 18.05.2024
1
A+
A-

İzmir Milletvekili Ösen, yayınladığı mesajda hükümetin gençlere ağır bir borç faturası miras bırakacağını belirterek şöyle devam etti:

 “Atamızın bütün ümidini bağladığı gençler, bugün eğitim, kültür, felsefe, sanat, spor faaliyetleriyle ilgilenmek yerine geçim derdine düştü. Geçtiğimiz hafta okul harçlığını çıkartmak üzere kuryelik yapan Ata Emre Akman hayatının baharında vahşice öldürüldü; yüreğimizi dağladı. Gençlerimize yeterli imkanları sağlayamıyor, onları koruyamıyoruz. Atamızın emaneti gençler, bugün ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor. Çalışmak için okullarını bırakıyorlar. İstihdam yetersizliği nedeniyle ümitsizliğe kapılarak gelecekten beklentilerini düşürüyorlar.”

Gençliğe yönelik politikalar üretilemediğini belirten Ösen “21. yüzyılda, teknoloji çağındayız. Küresel bir dünyada var olabilmek için teknolojiye, bilime, yabancı dile, kültür ve sanata daha çok yer açmak gerekiyor. Fakat tezatlığa bakın ki hükümet, önümüze dogmatik bir eğitim planı koyuyor: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğitim Programı. İsminden de anlaşılacağı üzere siyasal bir tarafgirlikle hazırlandığı aşikar. Erdemli ve yetkin insan yetiştirme amacı taşıdığı belirtilen programın akademik amaçlardan yoksun kalması kabul edilebilir değil. Ne yazık ki gençler geleceğe koşarken hükümetin temsilcileri sınırlarını aşamıyorlar. Acilen gençlerin yarınlarımız olduğunu hatırlamalıyız. Bugün gençlere gerekli değeri vermeyen bir toplumun yarınlardan da umudu olamaz.” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.