TBMM Başkanı Kurtulmuş’dan Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Filistin’in Ankara Büyükelçiliği tarafından 29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla düzenlenen programa mesaj gönderdi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş’dan Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü mesajı
Yayınlama: 29.11.2023
1
A+
A-

TBMM Başkanımız Kurtulmuş, mesajında, “Filistin halkının özgürlüğü ve topraklarının istiklali için mücadelemiz sürmelidir. Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü vesilesiyle Filistin halkının dayanılmaz acılarının en kısa sürede dinmesini ve özlemini çektikleri günlere bir an evvel kavuşmasını diliyor, mazlum Filistin halkının yanında duran herkese selam ve şükran duygularımı iletiyorum.” ifadesini kullandı.

Filistin halkının bugün daha önce eşi benzeri görülmemiş bir vahşetin kurbanı olduğunu belirten TBMM Başkanımız Kurtulmuş, mesajında şunları kaydetti:

“Elli günü aşkın süredir bu vahşeti sessizce izleyen, İsrail’in hukuk ve vicdan ölçüleriyle telifi imkansız saldırılarını meşrulaştırmaya girişen, ateşkes ve insani yardım girişimlerine ise engel olan ülkeler, uzmanların artık yüksek sesle dile getirdiği bir soykırımın asli failleri arasındadır. Sorumlular sadece tarih ve maşeri vicdan önünde değil, aynı zamanda uluslararası hukuk önünde er ya da geç hesap verecektir.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.