Piyasadan haberler

BRKVY… Şirketin, Denizbank A.Ş.’nin gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında, satışa çıkarılan 108,8 milyon TL anaparaya sahip İşletme (Ticari) nitelikli portföyün ihalesini kazandığı duyurulmuştu.

Piyasadan haberler
Yayınlama: 22.09.2023
1
A+
A-

SISE…. 13.09.2021 tarihli açıklaması ile kamuoyuna duyurulmuş olan, Kırklareli Lüleburgaz'daki 200 Bin ton/yıl üretim kapasiteli otomotiv camı üretimine yönelik hat yatırımımız tamamlanarak, 21.09.2023 tarihinde devreye alınmıştır. Türkiye için bir float hattı büyüklüğüne ulaşmış otomotiv camı ihtiyacının artarak devam etmesi ve küresel çapta artan rekabet sonucunda, otomotiv ham cam talebinin karşılanması ve operasyonel verimlilik artışı hedeflerine yönelik olarak yaklaşık 4 Milyar TL (190 Milyon ABD Doları) yatırım harcaması ile Lüleburgaz'da devreye alınan otocam üretimine yönelik hattımız, özel tasarımı ve yüksek kapasitesi ile Şişecam'ın vizyonunun ve teknolojik yetkinliklerinin simgesi niteliğindedir. Standartların dışında genişliğe sahip hat enine ve 200 Bin ton/yıl kapasiteye sahip otocam üretimine yönelik hattımız ile üretimde yüksek oranda verimlilik sağlanabilecektir. Ayrıca, Şişecam'ın mevcut durumda otocam üretimi yapan float hatları, kapasiteleri ve verimlilikleri artırılarak tamamen mimari cam üretimine yönlendirilebilecektir. Şişecam'ın 114 kişiye ek istihdam yaratacak otocam üretimine yönelik hat yatırıma ek olarak, global ölçekte en yüksek kapasiteye sahip 5 düz cam yatırımından biri olan Tarsus'taki TR9 float hattı yatırımı devam etmektedir. Bu yatırıma ilişkin gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır.

HEDEF…. Şirket Yönetim Kurulu'nun 22/06/2023 tarih ve 2023/45 sayılı kararında, Colendi Menkul Değerler A.Ş.'de gerçekleştirilecek sermaye artırımı işlemleri neticesinde ulaşılacak sermayenin %30,51'ine tekabül eden her biri 1,00 TL nominal değerdeki 9.000.000 adet nama yazılı payın iştirak bedeli olarak belirlenen emisyon primi dahil toplam 2.880.000 Amerikan Doları tutarın 1.636.990 Amerikan Doları olarak güncellenmesine ve buna uygun olarak Colendi Menkul bünyesinde gerçekleştirilecek sermaye artırım işlemleri neticesinde ulaşılacak sermayesinin %30,51'ine tekabül eden her biri 1,00 TL nominal değerdeki 9.000.000 adet nama yazılı payın, emisyon primi dahil toplam 1.636.990 Amerikan Doları tutarındaki iştirak bedeli (“Yatırım Bedeli”) karşılığında Şirketimiz tarafından nakden taahhüt edilmesine, Amerikan Doları olarak belirlenen Yatırım Bedeli'nin ödeme tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından ilan edilen Efektif Döviz Satış Kuru üzerinden TL'ne dönüştürülerek TL olarak ödenmesine,

2. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından söz konusu sermaye artırım işlemlerine izin verilmesini müteakiben, Colendi Menkul bünyesinde gerçekleştirilecek sermaye artırım işlemleri ile eş zamanlı olarak Yatırım Bedeli'nin nakden ve defaten Colendi Menkul'e ödenmesine,

3. Şirketimiz tarafından Colendi Menkul'e iştirak edilmesine ilişkin işlemler kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu, T.C. Ticaret Bakanlığı, ticaret sicil müdürlükleri ve diğer ilgili kurumlar nezdinde yürütülecek her türlü başvuru, iş ve işlemler ile ilgili olarak Yönetim KuruluÜyelerinden Namık Kemal Gökalp, Mehmet Ziya Gökalp ve Sibel Gökalp'in münferiden yetkilendirilmesine, oy birliği ile karar verilmiştir.

BRKVY… Şirketin, Denizbank A.Ş.'nin gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında, satışa çıkarılan 108,8 milyon TL anaparaya sahip İşletme (Ticari) nitelikli portföyün ihalesini kazandığı duyurulmuştu.

Anaparası 108,8 milyon TL olan ihaleye konu alacakların devir işlemleri ve sözleşmenin imza süreci 21.09.2023 tarihinde tamamlanmıştır.

EUPWR… Şirket, Birleşim Mühendislik Isıtma Soğutma Havalandırma San. ve Tic. A.Ş.'nin bağlı ortaklığı Solar Santral Enerji A.Ş.'nin, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Üsküp Şubesinden, Kuzey Makedonya'da yürütülen güneş santrali projeleri için ‘'Muhtelif sayıda ve özellikte OG Hücre ve Transformatör'' siparişleri almıştır. Siparişlerin toplam bedeli 1.031.473, -USD'dir. (Birmilyonotuzbirbindörtyüzyetmişüç, Amerikan Doları) (Güncel baz USD/TL kuru ile siparişin toplam bedeli 27.891.030, -TL)

ATSHY…. Bağlı ortaklığı Balkaney Gıda Turizm Tekstil Ticaret A.Ş. tarafından yapılan açıklama:
Denizli ili Pamukkale ilçesinde bulunan 160 üye ile yıllık 4000 ton kekik üretimine sahip SS Kurtluca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile bölgede2000 ton kapasiteli PA (Pirolizidin Alkoloid) içermeyen organik kekik yağının çıkarılması için kekik yağı sıkım fabrikası kurulum protokolü imzalayıp yer teslimini almış bulunmaktayız.Proje süresi 20 yıl olup ortalama 2000 ton kekikten 44 ton kekik yağı ile yağı alınan kekikten baharat üretimi ve aromatik kekik suyu gibi ek gelirlerle yıllık 80 milyon TL ciro hedeflemekteyiz. Bu bağlamda ham madde, işletme gideri ve finansal maliyetler 55 milyon TL civarında hesaplanmakta olup projede yıllık 25 milyon TL + EBİT DA görünmektedir.Finansal fizibiliteyi ayrıntılı şekilde daha sonra yayınlayacağımızı belirterek, proje kapsamında enflasyonist ortamdan arındırılmış şekilde hesapladığımızda 20 yılda 500 milyon TL brüt kâr beklemekteyiz.Tahsis edilen yerin imar durumu fabrika kurmaya hazır olduğundan ve projenin ÇED kapsamı dışında olduğundan belediye inşaat ruhsatı müracaatımızı 26 Eylül 2023 tarihinde yapacağımızı beyan ederiz.Projenin yaklaşık gideri (devlet hibe ve teşvikleri dikkate alınmadan) 12 milyon TL'dir.

KORDS… 5 Ağustos 2022 tarihinde Microtex Composites Srl'nin %60 hissesinin alımına yönelik imzalanan Hisse Devir Sözleşmesi ile Opsiyon Sözleşmesi çerçevesinde bağlı ortaklığımız Kordsa Inc tarafından Silvio Campigli'den Microtex Composites Srl'nin %1 oranında hissesinin, ilgili Opsiyon Sözleşmesinde yer alan formül uyarınca 547.170 Avro karşığında satın alınmasına karar verilmiş ve alıma yönelik sözleşme imzalanmıştır. Noter işlemlerinin ardından aynı gün içerisinde satın alma tamamlanmıştır. (*) Microtex Composites S.r.l.'in %1 hissesinin satın alınması sürecine ilişkin özel durum açıklaması, satışın zamanının belirsiz olması ve olumsuz sonuçlanması durumunda Şirketimiz hisse değerinde dalgalanmalara yol açabileceği, hisselerde spekülatif hareketler olabileceği ve hisselerin gerçek değerinden uzaklaşan fiyat hareketiyle hisse senedi yatırımcılarımızın zarar görebileceği gerekçesiyle ertelenmiştir.

Kaynak A1 Capital


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.