Futbolda ligler 19 Aralık Salı günü başlayacak

SÜMEYYE YALÇIN- 13.12.2023 – HİBYA – Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, daha önce süresiz ertelediklerini açıkladıkları tüm liglerin 19 Aralık Salı günü yeniden başlayacağını duyurdu.

Futbolda ligler 19 Aralık Salı günü başlayacak
Yayınlama: 13.12.2023
1
A+
A-

TFF Başkanı Büyükekçi'nin konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Halil Umut Meler  bizim için sadece bir hakem değil, uluslararası arenalarda kendisiyle iftihar ettiğimiz, gurur duyduğumuz bir hakemimiz. İyi bir aile babası ve iyi bir insan. Bugün konuşacağımız hiçbir şey hakemimiz zalimce tekmelenirken iki elini başına siber ederek yerde sürüklendiği fotoğraftan daha fazla hiçbir şey söyleyemez.

Hepimizin temel misyonu futbolu her şeyin önünde tutmak ve tüm paydaşların kendilerini güvende hissedecekleri bir alan olarak korumaktır. Bu güzel oyunun içinde asla ve asla şiddete yer yoktur. 11 Aralık Pazartesi günü oynanan Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında yaşananlar hiçbir şekilde kabul edilemez.

Saha içerisinde veya saha dışında benzeri bir olaya sıfır tolerans göstereceğimizi, oyunun vazgeçilmez bir parçası olan hakemlerimize ve hakemlik müessesine yapılacak hiçbir saldırı ya da orantısız baskıya hiçbir zaman izin vermeyeceğimizi hatırlatır, bugün aldığımız kararları kamuoyunun bilgisine sunmak istiyoruz.

Dün yönetim kurulumuzla birlikte Halil Melşeri ziyaret ettik. Doktorlardan bilgi aldık. Çok şükür iyileşiyor. Bugün taburcu oldu. Ailesine kavuşuyor. Allah bir daha böyle acıları ne hakemlerimize ne futbol camiamıza yaşatmasın.

İlk andan itibaren yakından ilgilenen Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunmak istiyorum. Bakanlarımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum sağ olsun var olsunlar.  Futbolumuzun değerini düşüren tüm unsurları tespit etmiştik. Teşhis belliydi hemen tedaviye başladık.

Olayın sorumluları hakkında yüce Türk adaleti gerekeni yapmıştır, yapmaya da devam edecektir. Profesyonel Futbol  Disiplin Kurulu yarın gereğini yaparak perşembe günü de kararını açıklayacaktır.

Disiplin talimatlarımızda devre arasında gerekli değişiklikleri yapma konusunda karar aldık. Bu gibi olayların tekrarı olmaması için hak mahrumiyeti ve apra cezasına ek olarak ilave yaptırımlar getirmeyi planlıyoruz.

Dün Ankara’da ziyaretten sonra ilgili bakanlıklarımızla görüşmelerimizde de 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesindeki kanunda gerekli değişikliklerin yapılması ve uygulanmasında bu süreçlerin paydası olarak TFF’de yerini alacak.

PFDK kararını perşembe günü açıklayacak. 19 Aralık Salı günü tüm ligler başyacak

Ankaragücü sorusu

TFF'nin kurulları var. TFF Hukuk Kurulu Başkanı her hafta maçlar oynandıktan sonra sevkleri yapıyor. Yetki bağımsız olan profesyonel disiplin kurulunda. Yarın toplanacaklar.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.