İsrail kara harekatına hazırlanıyor

Washington Post’ta yer alan haberde, ABD’nin İsrail donanma grubunu hareketlendireceği ve silah sağlayacağı bildirilirken Gazze Şeridi’ne yakında kara saldırısının beklendiği belirtildi.

İsrail kara harekatına hazırlanıyor
Yayınlama: 09.10.2023
2
A+
A-

Bölgede tansiyonu yükseltecek bir adım da ABD’den geldi. İsrail’e desteğini bildiren ABD Başkanı Joe Biden’ın “Benim yönetimimin İsrail’e desteği kaya gibi sağlam ve sarsılmazdır.” sözleri sonrası, USS Gerald R. Ford uçak gemisi ve beraberindeki görev grubunu İsrail’e gönderildiği duyuruldu. Öte yandan ABD’li yetkililer 24 saat detayına dikkat çekti.

SAVUNMA BAKANI TALİMATI VERDİ

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in, Hamas’ın başlattığı saldırılarda İsrail’e yardıma hazır olması amacıyla uçak gemi filosunu Doğu Akdeniz’e gönderme talimatı verdiği bildirildi.

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan yazılı açıklamada, ABD’nin, “Bölgesel caydırıcılık çabalarını desteklemek amacıyla Savunma Bakanlığının bölgedeki pozisyonunu güçlendirmek için adım attığı” kaydedildi.

Bakan Austin’in, Hamas’ın başlattığı saldırılarda İsrail’e yardıma hazır olması amacıyla uçak gemi filosunu Doğu Akdeniz’e gönderme talimatı verdiği belirtilen açıklamada, USS Gerald R. Ford uçak gemisi ile ona eşlik edecek kruvazör ve saldırı gemilerinin Doğu Akdeniz’e doğru yönlendirildiği vurgulandı.

İsrail kara harekatına hazırlanıyor

SAVAŞ UÇAK FİLOLARO ARTIRILACAK

ABD Hava Kuvvetlerinin bölgedeki F-35, F-15, F-16 ve A-10 savaş uçağı filolarının artırılması yönünde de adımlar atıldığı bilgisine yer verilerek, “ABD, gerekirse bu caydırıcılık duruşunu daha da güçlendirmek için küresel olarak güçlerini hazır bulunduruyor.” ifadesi paylaşıldı.

İsrail kara harekatına hazırlanıyor

KARA SALDIRISI BEKLENİYOR

The Washington Post’ta yer alan haberde, ABD’nin İsrail donanma grubunu hareketlendireceği ve silah sağlayacağı bildirilirken Gazze Şeridi’ne yakında kara saldırısının beklendiği belirtildi.

24 SAAT İÇİNDE BAŞLAYACAK

ABD’li yetkililere dayandırılan haberde, İsrail hükümetinin önümüzdeki 24 ve 48 saat içinde Gazze Şeridi’ne yoğun kara harekatı başlatacağı belirtildi.

 

DÜNYA Haberleri, İsrail
EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.