Hollanda Başbakanı Rutte, Netanyahu ile bir araya geldi

FATMA ELİF BEYHAN – 23.10.2023 – HİBYA – İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kudüs’teki Başbakanlık Ofisi’nde Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya geldi.

Hollanda Başbakanı Rutte, Netanyahu ile bir araya geldi
Yayınlama: 23.10.2023
1
A+
A-

İlk olarak İsrail tarafından Ulusal Güvenlik Konseyi Direktörü, Başbakanın Başkanlık Müdürü, Askeri Sekreteri ve Dış Politika Danışmanı'nın katıldığı genişletilmiş bir toplantı gerçekleştirdiler. Hollanda tarafında ise Ulusal Güvenlik Danışmanı ve Hollanda'nın İsrail Büyükelçisi yer aldı.

Ardından liderler özel bir görüşme gerçekleştirdi.

Başbakan Netanyahu, barbarlığa karşı bir medeniyet savaşı içerisinde olduklarını belirterek “Filistin İslami Hareketi IŞİD'dir. Ve nasıl ki dünya IŞİD'i yenmek için birleştiyse, Dünyanın Filistin İslami Hareketi'ne karşı birleşmesi, onları yenmek için İsrail'le birleşmesi gerekiyor. Bunun, insanlığın hayal bile edilemeyecek bir vahşet olan barbarlığa karşı bir savaşı olduğunu anladığınızı biliyorum. Hiç bu kadar korkunç şeyler görmemiştim” ifadelerine yer verdi.

İsrail'in saldırıyı savuşturmak ve güvenliği yeniden sağlamak için yaptıklarına saygı duyduğunu vurgulayan Mark Rutte, şunları kaydetti:

“Şu ana kadar, bu saldırılar nedeniyle hayatını kaybeden İsraillilerin sayısı bin 400'e ulaştı ve bu dehşet verici. Şimdi en iyi şekilde nasıl ilerleyebileceğimizi tartışacağız.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.