Fransız Posta İdaresi fırın kokulu baget pulu piyasaya sürdü

Paris, 18 Mayıs (Hibya) – Fransız Posta İdaresi, bir zamanlar Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından “250 gramlık sihir ve mükemmellik” olarak tanımlanan bageti kutlamak için “fırın kokulu” posta pulu yayınladı.

Fransız Posta İdaresi fırın kokulu baget pulu piyasaya sürdü
Yayınlama: 18.05.2024
3
A+
A-

Fiyatı 1.96 Euro olan pulun üzerinde kırmızı, beyaz ve mavi kurdele ile süslenmiş bir baget ekmek yer alıyor. Pul 594,000 adet basıldı.

Pulu satan Parisli Le Carre d'encre mağazasına göre pulun “fırın kokusu” var. Pullarda kullanılan mürekkep, kokuyu sağlayan mikrokapsüller içeriyor.

Pul, fırıncıların ve pasta şeflerinin koruyucu azizi Saint-Honoré günü olan Perşembe günü yapılan lansmanın ardından Cuma günü satışa sunuldu.

Posta İdaresi web sitesinde “Baget, günlük hayatımızın ekmeği, gastronomimizin sembolü, kültürümüzün mücevheri” denildi.

France Bleu'ye konuşan matbaacısı Damien Lavaud “Bu koku kapsüllenmiştir. Bunları başka bir üreticiden satın alıyoruz. “Bizim için asıl zorluk, bu mürekkebi kapsülleri kırmadan uygulamak ve böylece kokunun müşterinin pulu sürmesiyle açığa çıkmasını sağlamak” dedi

Fransız baget ekmeğine 2022 yılında Unesco mirası statüsü verildi.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.