Çin’in dış temsilciliklerinde Ulusal Bayram kutlaması

Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 74. yıl dönümü, farklı ülkelerdeki büyükelçilik ve konsolosluklarda kutlandı.

Çin’in dış temsilciliklerinde Ulusal Bayram kutlaması
Yayınlama: 01.10.2023
4
A+
A-

Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 74. yıldönümü, farklı ülkelerdeki büyükelçilik ve konsolosluklarda kutlandı.

Çin’in Berlin Büyükelçiliği’nde düzenlenen resepsiyona, aralarında eski Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler’in de bulunduğu yaklaşık 400 kişi katıldı.

Çin’in Berlin Büyükelçisi Wu Ken, Çin tarzı modernleşme yolunda Almanya ve Avrupa’yı geçmişten beri işbirliği ortağı olarak gördüklerini hatırlattı.

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler, Çin Halk Cumhuriyeti’nin, kuruluşundan bu yana geçen 74 yılda kazandığı başarıları tebrik ederek, Çin’in yüz milyonlarca kişiyi yoksulluktan kurtarmasının hayranlık verici olduğunu ifade etti.

Çin’in New York Başkonsolosluğu’nda düzenlenen resepsiyona da iki ülkenin farklı çevrelerinden yaklaşık 400 kişi katıldı.

Çin’in Kolombo Büyükelçiliği de Ulusal Bayram nedeniyle bir resepsiyon düzenledi.

Resepsiyona katılan Sri Lanka Başbakanı Dinesh Gunawardana, Çin halkının ve Çin Komünist Partisi’nin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in önderliğinde büyük başarılar elde ettiğini kaydederek, Çin’in dünyanın en önemli ekonomilerinden biri haline geldiği gibi, Asya, Afrika ve Latin Amerika’daki diğer ülkelerin ekonomik gelişmesine yardım sağladığını, dünyanın refah ve kalkınmasına katkılarda bulunduğunu ifade etti.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.