FX bülteni

Dün hafif artıda kapatan ABD piyasaları bu sabah vadelilerde bu görüntüsünü koruyor.

FX bülteni
Yayınlama: 29.11.2023
0
A+
A-

USD/TRY: Dün hafif artıda kapatan ABD piyasaları bu sabah vadelilerde bu görüntüsünü koruyor. Her ne kadar bazı Fed üyeleri şahin tutumunu korusa da dün Fed Üyesi Waller'ın enflasyondaki düşüşün devam etmesi durumunda Fed'in faizleri indirmeye başlayabileceğini belirtmesi önemliydi. Faiz indiriminin gündeme gelmesi de piyasaları destekliyor. Bu kapsamda da Dolar'daki gerileme devam ederken, ABD on yıllık tahvil faizi ise %4,30'un altında. Bugün ABD'de revize üçüncü çeyrek büyüme verisi ve çekirdek kişisel tüketim harcamaları öne çıkarken yurtiçinde bu sabah TÜİK tarafından kasım ayı ekonomik güven endeksi ve ekim ayı dış ticaret dengesi verileri takip edildi. Ekimde 96,5 olan ekonomik güven endeksi kasım ayında %1,3 azalarak 95,3 değerini aldı. Dış ticaret dengesi ise 6.52 milyar USD açık verdi. Günün geri kalanında TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan 11:30'da İSO toplantısında sunum yapacak. Ayrıca, BDDK tarafından saat 14'te açıklanacak ekim dönemine ait aylık bankacılık sektörü verileri yayımlanacak. Kur tarafında ise sınırlı hareketler devam ediyor. Dünü 28,93 seviyesinde tamamlayan Dolar/TL'de bu sabah yatay hareketler devam ediyor. Günün geri kalanında da bu eğilim devam edebilir.
FX bülteni

EUR/USD: ABD'de Fed'in faiz artışlarında sona geldiğine ve faiz indirimlerine daha erken başlayabileceğine yönelik artan beklentilerin etkisiyle dolar endeksi bu sabah 102,6 seviyesinde seyretmekte. Fed üyelerinden gelen açıklamaların ardından ABD 10 yıllık tahvil faizi, dün 15 baz puan düşüşle %4,32 seviyesinden günü tamamlamasının ardından bu sabah %4,26 seviyesinde. Bugün Fed'in 12 adet bölge başkanlıklarından gelen ekonomik verilerle oluşturulan Bej Kitap raporu yayımlanacak. Raporda, ABD ekonomisine ilişkin güncel değerlendirmeler ve gelecek döneme ilişkin beklentiler takip edilecek. EURUSD bu sabah 1,10 seviyesinin üzerinde hareket ederken dolardaki geri çekilmeyle birlikte 1,1055 seviyesine kadar yükseliş görülebilir. Diğer taraftan 1,0945 seviyesi destek konumunda.
FX bülteni

XAU/USD: Dün 2.012 – 2.040 seviyeleri arasında hareket eden Ons Altın, günü de 2.039 seviyesinde tamamladı. Dün iki Fed yetkilisinin aralık ayında faiz artışı olmayabileceğine yönelik açıklamaları dolardaki güç kaybını destekledi ve tahvil getirileri de gerilemeye devam etti. Bu haber akışının da etkisiyle değerli madendeki yükseliş devam etti. Teknik seviyelere bakıldığında ise Ons Altın, bu sabah bulunduğu 2.040-2.046 seviyelerini aşmayı başarabilirse tarihi zirve seviyelerine doğru yükselişini sürdürebilir. Geri çekilme halinde ise 2.031 seviyesi en yakın destek bölgesi konumunda.
FX bülteni

Kaynak: Ziraat Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.