Zelenski, BM Genel Sekreteri Guterres ile telefonla görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Zelenski, BM Genel Sekreteri Guterres ile telefonla görüştü
Yayınlama: 19.10.2023
0
A+
A-

Zelenski, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

BM ekibinin Ukrayna'daki insani müdahale çalışmalarını ve 435 milyon dolarlık kışa hazırlık planı için minnettar olduğunu belirten Zelenski, “BM'nin Barış Formülü'nün uygulanmasına aktif katılımı ve bir sonraki diplomatik ve güvenlik danışmanları toplantısına temsilci göndermeye hazır olması Ukrayna için çok önemlidir. Cidde'deki danışmanlar toplantısının ardından bir sonraki etkinliğin de daha az başarılı olmaması ve somut sonuçlar üretmesi de önemli. Bunun için “Küresel Güney” ülkelerinin desteğini sürdürmemiz gerekiyor. Ukrayna bu konuda BM'ye güveniyor.” ifadelerini kullandı.

Zelenski, Guterres ile Karadeniz üzerinden geçen alternatif tahıl koridorunun işleyişinin özelliklerini ve Ukrayna'dan Tahıl girişiminin devamına ilişkin bilgileri paylaştığını ve Orta Doğu'daki durum ile sivil halka yardım etmek için gerekli insani çabaları ayrıntılı olarak tartıştıklarını açıkladı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.