Yurt dışı hisse senetleri analizi

Fed faiz indirim beklentileri finans hisselerini pozitif etkilerken BlackRock’ta alımlar hızlandı.

Yurt dışı hisse senetleri analizi
Yayınlama: 18.12.2023
1
A+
A-

BlackRock (BLK), sürdürülebilir enerji girişimlerini desteklemeye yönelik bir hamleyle, Körfez bölgesinde yenilenebilir enerjiyi ve karbondan arındırmayı geliştirmeye adanmış bir şirket olan Positive Zero'ya 400 milyon dolar yatırım yaptı. BlackRock'un Diversified Infrastructure grubu tarafından bugün gerçekleştirilen bu yatırım, Positive Zero'nun yenilenebilir enerji kapasitesini 2030 yılına kadar üç katına çıkarma yönündeki iddialı planını destekledi. Bu hedef, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) COP28 hedefleriyle uyumlu. Positive Zero, COP27 sırasında Creek Capital tarafından kuruldu ve SirajPower, Taka Solutions ve HYPR Energy'nin yeteneklerini birleştiriyor. Şirket, bölge genelinde 140 MWp'nin üzerinde güneş enerjisi kurulumuna sahip. BlackRock'tan gelen önemli miktardaki finansman, Positive Zero'nun sözleşmeli iş modeline ve bölgesel sürdürülebilir altyapı ve enerji pazarlarında lider olma potansiyeline yönelik güçlü bir güven oyu anlamına geliyor.

Ferguson plc (FERG), 3 milyar dolarlık hisse geri satın alma programının devamı olarak, aracı kurumu Barclays Capital Inc. ile 18 Aralık 2023'ten başlayarak en geç 14 Mart 2024'e kadar sona erecek, isteğe bağlı olmayan bir anlaşmaya girdiğini duyurdu. Bağımsız bir üçüncü taraf olan Barclays, şirket hisselerinin satın alma zamanlamasına ilişkin ticari kararları şirketten bağımsız olarak alacaktır. Barclays, talimatı, şirket adına vekil olarak Barclays'in şirketteki hisseleri satın alması yoluyla gerçekleştirecektir. Programın bu dilimine tahsis edilen azami maddi tutar 165 milyon ABD dolarıdır. Aracı kurumlarla yapılan çeşitli düzenlemeler uyarınca program kapsamında şirket tarafından geri satın alınan hisselerin değeri toplamda 3 milyar doları geçmeyecektir.

Lamb Weston (LW) üç aylık temettüsünü %28,6 artırarak hisse başına 0,36 dolara veya yıllık temettü getirisi %1,4 olan yıllık 1,44 dolara çıkardı. Temettü, 1 Mart 2024'te kayıtlı hissedarlara 2 Şubat 2024'te ödenecek ve eski temettü tarihi 1 Şubat 2024 olacak.

Kaynak Gedik Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.