Yurt dışı hisse senetleri

KKR&Co hisseleri Telecom Italia haberleriyle yükseliş kaydediyor.

Yurt dışı hisse senetleri
Yayınlama: 06.11.2023
0
A+
A-

KKR& Co (KKR), Telecom Italia (TIM) Pazar günü, sabit hat ağının ABD özel sermaye şirketi KKR'ye 19 milyar euro (20 milyar dolar) tutarındaki satışını onayladı. TİM, satışın borç dahil 18,8 milyar euroluk bedelinin, belirli koşulların yerine getirilmesi halinde 22 milyar euro ulaşabileceğini söyledi. TIM'in 2024 yazında tamamlanması gerektiğini söylediği satış, grubun mali borcunu yaklaşık 14 milyar euro kadar azaltmasına olanak tanıyacak. İtalya hükümeti, ulusal stratejik öneme sahip olduğu düşünülen bir varlığı denetlemek amacıyla Hazine'ye, halihazırda şebekede azınlık yatırımcısı olan KKR ile birlikte şebekenin %20 hissesini almak üzere 2,2 milyar euro kadar harcama yapma yetkisi verdi.

Bristol Myers (BMY) bugün yaptığı açıklamada, Squibb'in Orum Therapeutics'in bir tür kan kanserini tedavi etmeye yönelik deneysel terapisini toplam değeri 180 milyon dolara kadar satın aldığını söyledi. Daha önce tedavisi zor olan belirli bir proteinin parçalanmasına yardımcı olan ORM-6151 terapisi, ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin (FDA) erken aşama çalışması için iznini aldı. Orum, anlaşmanın 100 milyon dolarlık bir ön ödemeyi içerdiğini ancak daha fazla ayrıntı açıklamadığını söyledi.

Starbucks Corp. (SBUX), bugün yaptığı açıklamada, kahvelerine daha genç ve daha varlıklı müşteri tabanından gelen güçlü talep nedeniyle mağaza sayısını genişletmeyi planladığı için ABD'deki perakende çalışanlarının saatlik ücretini 2024'ten itibaren en az %3 artıracağını söyledi. Şirket geçen hafta dünya çapındaki mağaza sayısını 38.000'den 2030'a kadar 55.000'e çıkaracağını açıklamış, daha fazla çalışma saati ve daha yüksek maaş yoluyla baristaların saatlik gelirini önümüzdeki iki yıl içinde 2020 seviyelerine göre ikiye katlamayı hedeflemişti. Kuzey Amerika'da yaklaşık 17.000 mağazası var ve ABD'li çalışanları saat başına ortalama 15 ila 24 dolar ücret alıyor ve sosyal yardımlarla birlikte toplam ücret de saat başına yaklaşık 27 dolar oluyor. Şirket, 2-5 yıl arası hizmet veren çalışanların en az % 4 oranında zam alabileceğini, 5 veya daha fazla yıl hizmet verenlerin ise en az % 5 oranında maaş artışı alabileceğini söyledi.

Kaynak Gedik Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.