Yurt dışı hisse senetleri

Vestas Wind System hisseleri gelen siparişlerle yükselirken, Accenture Plc hisseleri açıklanan bilanço sonrası düşüş kaydediyor.

Yurt dışı hisse senetleri
Yayınlama: 28.09.2023
9
A+
A-

Vestas Wind System hisseleri gelen siparişlerle yükselirken, Accenture Plc hisseleri açıklanan bilanço sonrası düşüş kaydediyor.

Vestas Wind System (VWS) İsveç’ten 25 rüzgar türbini siparişi aldı. 147 megavatlık 25 türbinden oluşan anlaşma tedarik ,teslimat, devreye alma ve 35 yıllık hizmet anlaşmasını içeriyor. Bu ayın başında şirket, ABD’de 1 gigavatın üzerinde kapasiteye sahip karada rüzgar enerji projesi için şartlı anlaşmaya vardığını duyurmuştu. Projenin kesinleşmesiyle beraber şirketin üç aylık sipariş alım duyurularında yer bulacaktır.

Accenture Plc (ACN), bugün ABD seansı öncesinde mali takvim yılı olarak 2003 yılının 4. çeyreğine ilişkin açıkladığı bilançosunda şirketin gelirleri 16.07 milyar dolarlık beklentinin %0.52 altında 15.98 milyar dolar açıklanırken, hisse başı karı ise 2.65 dolarlık beklentinin üzerinde 2.71 dolar olarak gerçekleşti. Bugün ABD seansı öncesinde şirketin hisseleri satıcılı bir görünüm sergiliyor. Accenture, 2024 mali yılı için dolar cinsinden %2 ila %5 aralığında gelir artışı öngörüyor. 2024 mali yılının ilk çeyreğinde gelirlerin 15,85-16,45 milyar dolar arasında bekliyor. Accenture, üç aylık temettüsünü %15 artırarak hisse başına 1,29 dolara çıkardı ve hisse geri alım programına 4 milyar dolar eklediğini açıkladı. Accenture, dijital pazarlama, bulut bilişim hizmetleri ve siber güvenlik ürünleri satın almaları yoluyla işini genişletmeye devam ediyor. Şirket ayrıca yapay zeka ve blockchain teknolojisine yatırımlarını da artırdı.

Allianz Grubu (ALV), Orta Doğu'daki operasyonlarını kolaylaştırmak amacıyla Suudi Arabistan'daki faaliyetlerinin çoğunluk hissesini Abu Dhabi Ulusal Sigorta Şirketine satacağını açıkladı. Allianz Saudi Fransi'deki %51 hissesini Birleşik Arap Emirlikleri'ne satmak için bağlayıcı bir anlaşmaya vardığını söyledi.

Kaynak: Gedik Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.