Stellantis ve Leapmotor arasında ortak girişim için yetki süreci tamamlandı

Stellantis ve Leapmotor arasında yüzde 51/49 hisseyle Stellantis liderliğinde kurulan Leapmotor International’da yetki süreci tamamlandı.

Stellantis ve Leapmotor arasında ortak girişim için yetki süreci tamamlandı
Yayınlama: 19.05.2024
5
A+
A-

Stellantis N.V., Çin’in önde gelen otomobil üreticilerinden Leapmotor ile kısa bir süre önce görüşmelerine başladığı ortak girişim için yetki süreci tamamladı.

Stellantis N.V. ve Leapmotor iki şirketin gerekli tüm yetkileri tamamladığını ve yüzde 51/49 hisseyle Stellantis liderliğinde bir ortak girişim olan Leapmotor International B.V.’nin kuruluşunun tamamlandığını açıkladı.

Merkezi Amsterdam'da bulunan ve eski Stellantis Çin yöneticisi CEO Tianshu Xin liderliğindeki yönetim ekibi, ilk etapta T03 ve C10 modellerini Avrupa pazarlarında başarılı bir şekilde tanıtmak için hazırlanıyor. Ekip, 2024 yılının dördüncü çeyreğinden itibaren de Hindistan ve Asya Pasifik (Büyük Çin hariç), Güney Amerika, Orta Doğu ve Afrika pazarlarına açılacak. A segmentinde yer alan T03 modeli, B segmenti seviyesindeki iç hacmi ve 265 km WLTP menziliyle kentsel kullanımda öne çıkıyor.

İki şirket, Ekim 2023 tarihinde Stellantis'in ilk 3 Çinli elektrikli otomobil startup markasından biri olan otomotiv şirketi Leapmotor'dan yaklaşık yüzde 21 hisse satın almak için 1,5 milyar euro yatırım yaptığını açıkladı. Anlaşma ayrıca Büyük Çin dışındaki Leapmotor ürünlerinin ihracat, satış ve üretimi için münhasır haklara sahip olacak Leapmotor International oluşumunu da kapsıyor.

Ortaklık, Leapmotor'un dünyanın en büyük pazarı olan Çin'deki satışlarını daha da artırmayı ve diğer bölgelerde Leapmotor markasının satışlarını önemli ölçüde hızlandırmak üzere Stellantis'in köklü küresel ticari varlığından yararlanmayı hedefliyor.


Konu hakkında değerlendirme yapan Stellantis CEO'su Carlos Tavares, “Mevcut küresel varlığımızla yakında müşterilerimize beklentilerin ötesinde rekabetçi ve teknoloji odaklı elektrikli otomobiller sunabileceğiz. Tianshu Xin liderliğinde, Leapmotor’un büyümesini desteklemek ve her iki ortak için değer yaratmak üzere satış dağıtım kanallarını hızla artırmak için dünya genelinde güçlü bir ticari ve endüstriyel strateji oluşturduk.” dedi.

Leapmotor ve Stellantis arasındaki ortaklığın, Çin’in akıllı elektrikli otomobil endüstrisinin küresel entegrasyonunda yeni bir sayfa açacağını ifade eden Leapmotor Kurucusu, Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Jiangming Zhu ise, “Bu iş birliğinin Leapmotor'u dünya standartlarında saygın bir akıllı elektrikli  otomobil şirketi olma yolunda destekleyeceğine inanıyoruz.” diye konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.