“UNRWA tesisindeki Hamas üyeleri sivillere ateş açtı” iddiası

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), “UNRWA tesisindeki Hamas üyeleri sivillere ateş açtı.” iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

“UNRWA tesisindeki Hamas üyeleri sivillere ateş açtı” iddiası
Yayınlama: 18.05.2024
3
A+
A-

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), yardım kuruluşları ve burada çalışan yardım görevlilerini hedef alan işgalci İsrail güçlerinin, bu saldırıları meşru göstermek için yardım kuruluşlarıyla hareket eden silahlı kişilerin görüntülerini, “Hamas üyeleri” iddiasıyla servis ettiği bahse konu görüntülerdeki kişilerin ise, İsrail'in iddialarının aksine UNRWA tarafından sağlanan insani yardımı güvence altına almakla görevli kişiler olduğu belirtildi.

Bu güvenlik görevlilerinin, Refah'a sığınan Gazzeliler arasında kamu düzenini sağlamak için sivil örgütler ve aşiretler tarafından kurulan Halk Koruma Komitelerine bağlı olduğunun ifade edildiği açıklamada “İsrail medyası da bunların aşiret ve siviller tarafından kurulan gruplar olduğunu kabul etmektedir. Daha önce de bu kişilerin pazarlarda denetim yaptığı ve Gazze'ye giren yardım malzemelerini koruduğu görülmüştür. Başlarındaki bandanada, “Halk Koruma Komitesi” yazmaktadır. Ayrıca bir görüntüde silahlı kişinin UNRWA tesisine veya alandaki sivillerin üzerine ateş açtığı iddiası da doğru değildir. Görüntüler incelendiğinde, şahsın kalabalığı dağıtmaya ve alandaki kişileri şiddete başvurmadan yerleşim yerinden uzaklaştırmaya çalıştığı tespit edilmiştir.” denildi.

DMM açıklamasında “BM Bağımsız Denetim Danışma Komitesi'nin (IAAC) UNRWA'ya ilişkin raporu da İsrail yetkililerini yalanlamaktadır. Raporda, İsrail'in BM çalışanlarının silahlı örgütlerle ilişkisi olduğuna dair iddialarını destekleyen kanıt sunamadığı açıkça belirtilmiştir. BM Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese da Gazze'deki yardım çalışmalarına katılan Dünya Merkezi Mutfağı (WCK) çalışanlarının İsrail tarafından kasten öldürüldüğünü bildirmişti” ifadelerine yer verildi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.