Paris evsizler ve mültecilerden “temizleniyor”

Stockholm, 18 Nisan (Hibya) – Evsizler ve mültecilerden oluşan yüzlerce kişi Paris Olimpiyatları’ndan aylarca önce yaşadıkları işgal edilmiş binalardan toplanarak diğer kentlere gönderildi.

Paris evsizler ve mültecilerden “temizleniyor”
Yayınlama: 18.04.2024
0
A+
A-

Yardım kuruluşları, yetkililerin şehrin Oyunlar için daha iyi görünmesini sağlamak amacıyla evsizleri sokaklardan ve gecekondulardan temizlemek istediğini söyledi.

Polisin Paris'in güney banliyölerinden birinde bulunan Fransa'nın en büyük gecekondusundan yüzlerce kişiyi tahliye etmesi, yardım kuruluşlarının yetkililerin Olimpiyatlar öncesinde mültecileri, sığınmacıları ve evsizleri başkentten temizlemeye çalıştığına dair yeni suçlamalarına yol açtı.

Vitry-sur-Seine'de terk edilmiş bir otobüs şirketi merkezinde bulunan gecekondu, çoğu mülteci statüsüne, yasal evraklara ve Fransa'da işe sahip olan ancak uygun konut bulamayan 450 kadar kişiye ev sahipliği yapıyordu.

Sabahın erken saatlerinde çevik kuvvet kıyafetli polisler tarafından gerçekleştirilen tahliye işlemi, Fransa'nın Paris Oyunları'nın başlamasına 100 gün kalmasını kutladığı sırada başladı.

Vitry-sur-Seine'deki gecekondudan, yaklaşık 250 polis ve jandarma geldiğinde 300 kişi eşyalarını alarak sakin bir şekilde ayrıldı. Şafak sökmeden önce de 100'den fazla kişi daha binadan ayrıldı. Bina sakinlerinin bir çoğu Orléans şehrine ya da güneybatıdaki Bordeaux şehrine götürülmek üzere otobüslere bindirildi.

Metruk binada yaşayanların çoğu Paris bölgesinden ayrılmak istemediklerini çünkü orada işleri olduğunu söyledi.

Gecekonduda yaşayan 450 kişi arasında 50 kadın ve 20 çocuk bulunuyordu. En az 10 çocuk yerel okullara devam ediyordu.

Geçen yıl Olimpiyat Köyü yakınlarındaki Île-Saint-Denis'de bulunan bir başka gecekondudan yüzlerce sığınmacı, mülteci ve evsizin tahliye edilmesinin ardından gecekonduda yaşayanların sayısı iki katına çıkmıştı.

İnsani yardım kuruluşu Médecins du Monde'dan Paul Alauzy, üç yıldır Vitry-sur-Seine gecekondusunda sağlık desteği veriyordu. Kendisi aynı zamanda, Olimpiyatların Paris bölgesindeki en savunmasız evsizleri etkilediği konusunda uyarıda bulunan hayır kurumları ve yardım çalışanlarından oluşan bir kolektif olan Revers de la Médaille'in (Madalyanın Öteki Yüzü) sözcüsü.

Alauzy, kolektifin “Olimpiyat Oyunları için yapılan sosyal temizliğin etkileri” olarak adlandırdıkları durumu kınadığını söyledi. Alauzy, geçtiğimiz yıl boyunca evsiz insan gruplarının ya da gecekonduların temizlenmesinin istikrarlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

 

 

 

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.