Tether’den Blackrock Neurotech’e 200 milyon dolarlık stratejik yatırım

Yeni bölümü Tether Evo’yu tanıtan Tether, Blackrock Neurotech’e 200 milyon dolarlık stratejik yatırım yaptı ve şirketin çoğunluk hissedarı haline geldi. Tether olarak yaptıkları yatırımdan mutlu olduklarını belirten Tether CEO’su Paolo Ardoino, yeni teknolojilerin geliştirilmesine inandıklarının altını çizdi.

Tether’den Blackrock Neurotech’e 200 milyon dolarlık stratejik yatırım
Yayınlama: 06.05.2024
1
A+
A-

Dijital varlık sektörünün en büyük şirketlerinden Tether, bugün yeni uygulamasıyla Beyin-Bilgisayar Arayüzü (BCI) teknolojisinin küresel lider öncüsü Blackrock Neurotech'e 200 milyon dolarlık stratejik yatırım yaptığını duyurdu ve Tether Evo girişim bölümünü kurdu. Bu yatırımla birlikte Tether, Blackrock Neurotech'in çoğunluk hissedarı haline geldi.

Blackrock Neurotech; sinir bilimi, sinir mühendisliği ve sinir protezi alanında kısa sürede dünyanın teknoloji lideri oldu. Blackrock Neurotech'in yenilikçi beyin arayüzü teknolojisi sayesinde hastalar; robotik kolları çalıştırdı, tekerlekli sandalyeleri hareket ettirdi, mesaj gönderdi, internette dolaştı ve hatta araba bile kullandı. Tüm bunların düşünce gücüyle yapılmasına imkan tanıyan Blackrock Neurotech'in cihazları, hastaların hayatını kolaylaştırdı.

Tether, Blackrock Neurotech’in yenilikçi tıbbi çözümlerini finanse edecek

Tether'in 200 milyon dolarlık yatırımı öncelikle Blackrock Neurotech'in halihazırda 40'tan fazla kişiye başarıyla uygulanan yenilikçi tıbbi çözümlerinin piyasaya sürülmesini destekleyecek.

Yatırım hakkında yorum yapan Tether CEO’su Paolo Ardoino, “Blackrock Neurotech’e yaptığımız yatırım Tether Evo yolculuğumuzun sadece başlangıcı. Tether, uzun süredir yüksek potansiyele sahip yeni teknolojilerin geliştirilmesine inanıyor ve Blackrock Neurotech'in Beyin-Bilgisayar Arayüzleri; iletişim, rehabilitasyon ve bilişsel gelişimde yeni alanlar açma potansiyeline sahip. Blackrock Neurotech, teknolojinin insan deneyimini yalnızca tamamlamakla kalmayıp zenginleştirdiği bir geleceğe doğru atılımı temsil ediyor. Tether olarak bu yolculuğa Blackrock Neurotech ile başlamaktan dolayı gurur duyuyoruz.” dedi.

“Blackrock Neurotech, milyonlarca insanın hayatını değiştirme potansiyeline sahip”

Blackrock Neurotech'in Kurucu Ortağı Florian Solzbacher, “Benim hayalim fonksiyonlarını kaybeden insanlara yardım etmek, bu fonksiyonları geri kazandırmak, sağlık hizmetlerinde ve dünyada devrim yaratan teknolojileri geliştirmekti. Bu uzun vadeli çaba elbette vizyon sahibi ortaklar gerektiriyor. Birçok insana yardımcı olacak ve insanlığı ileriye taşıyacak teknolojiyi arama ve geliştirme konusundaki kararlılığımızla, ortak vizyonumuzu hayata geçirecek Tether'den daha iyi bir ortak hayal edemezdik” dedi.

Blackrock Neurotech Eş Başkanı Tim Sievers ise “Blackrock, çözüm arayan milyonlarca hastanın hayatını değiştirme potansiyeline sahip. Tether'i yeni yatırımcımız ve ortağımız olarak memnuniyetle karşılıyoruz. Geleceği birlikte tanımlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Tether Evo, Tether'in bir stablecoin olmanın ötesine geçmek için başlattığı Tether Power, Tether Edu ve Tether Data gibi girişimlerin en sonuncusu oldu. Tether Power sürdürülebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesini desteklerken, Tether Edu eğitim araçlarına ve kaynaklara erişimi genişletmeye odaklanıyor. Tether Data ise en son yapay zekâ ve P2P teknolojisini geliştirirken, Tether Evo, kendini insanlığı ileriye taşımaya adamış olarak inovasyon ve insan potansiyelini ortak noktada birleştiriyor.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.