Tether, Afrika’da Bitcoin’i anlatmak için Bitnob ile iş birliğine gidiyor

Tether, Afrika’da Bitcoin ve stablecoin’ler üzerine finansal eğitimi teşvik etmek amacıyla Bitnob ile bir iş birliği gerçekleştirdiğini duyurdu. Bu iş birliği, Gana’daki üniversitelerde düzenlenecek eğitim etkinlikleriyle öğrencilere kapsamlı bir bakış açısı kazandırmayı amaçlıyor.

Tether, Afrika’da Bitcoin’i anlatmak için Bitnob ile iş birliğine gidiyor
Yayınlama: 15.05.2024
2
A+
A-

Dijital varlık sektörünün en büyük şirketlerinden Tether, elektronik para cüzdanları ve banka hesapları aracılığıyla ödeme yapılmasını sağlayan finansal teknoloji şirketi Bitnob ile Afrika'da Bitcoin ve stablecoin'ler üzerine finansal eğitimi teşvik etmeyi amaçlayan bir iş birliği gerçekleştirdiğini duyurdu.

Yapılacak iş birliği, Bitnob'un Gana'daki çeşitli üniversitelerde ev sahipliği yapacağı bir dizi eğitim etkinliğini içerecek. Bu etkinlikler, öğrencilere Bitcoin ve stablecoin’ler ile bunların potansiyel uygulamaları hakkında kapsamlı bir bakış açısı kazandıracak. İş birliği kapsamındaki ilk etkinlik ise 11 Mayıs’ta Hohoe'daki Sağlık ve Müttefik Bilimler Üniversitesi'nde yapıldı. Sonraki etkinlikler ise 15 Mayıs 2024'te Accra'daki Gana Üniversitesi'nde ve son olarak 18 Mayıs'ta Cape Coast Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

Bitnob, bu iş birliğinin bir parçası olarak blockchain, Bitcoin ve stablecoin’ler hakkında kapsamlı bir eğitim verecek 25 kişilik bir “Elçi” programı başlatacak. Afrika'da kripto paralar açısından bir başarı öyküsü yazan Gana, Chainalytics tarafından hazırlanan bir rapora göre kripto paraların benimsenmesi açısından dünya genelinde 29. sırada yer aldı. Şu anda 700 binden fazla Ganalı kripto varlık bulunduruyor.

Bitnob ile gerçekleştirdikleri iş birliğine ilişkin açıklamalarda bulunan Tether CEO'su Paolo Ardoino, “Gana'da finansal eğitim vermek için Bitnob ile iş birliği yapmaktan heyecan duyuyoruz. Bu iş birliği kripto meraklılarına ve öğrencilere blockchain, Bitcoin, stablecoin'ler hakkında değerli bilgiler verecek. Özellikle “Elçi” programıyla dijital ekonomiye aktif katılım sağlanacak.” dedi.

Kripto para birimleri Afrika’da alternatif bir bankacılık çözümü sunuyor

Bu iş birliği, Tether'in gelişmekte olan pazarlara odaklanarak dijital eğitimi küresel olarak ilerletme konusunda gösterdiği çabayı açığa çıkarırken, şirket; Afrika Teknoloji Zirvesi ve Gana'daki Afrika Bitcoin Konferansı gibi etkinliklerde sponsorluk olarak Afrika'da aktif bir rol oynuyor.

Öte yandan kripto paralar Afrika’da banka hesabı olmayan nüfus için alternatif bir bankacılık çözümü sunuyor. Sorunsuz havale işlemlerinin yanı sıra enflasyona karşı korunma yeteneği, bölgedeki bireylerin karşılaştığı önemli zorluklardan birine çözüm getiriyor. Gana'nın kripto para birimlerini giderek daha fazla benimsemesi ve Tether'in dijital eğitimi küresel olarak ilerletme taahhüdüyle yapılan bu iş birliği, bireylerin dijital ekonomiye katılmasını ve finansal katılımı deneyimlemesini sağlamanın önemini ortaya koyuyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.