Siemens: Çin olmadan enerji dönüşümünden bahsetmek imkansız

Son yıllarda bazı Avrupalı siyasetçiler, sıklıkla Çin’e karşı sözde “risk azaltma” ihtiyacını dillendirdiler. Ancak çok sayıda Avrupalı şirket, Çin’e yönelik bu tedbirlerin ters etki yaratabileceği konusunda uyarılarda bulundu. 

Siemens: Çin olmadan enerji dönüşümünden bahsetmek imkansız
Yayınlama: 17.05.2024
3
A+
A-

Son yıllarda bazı Avrupalı siyasetçiler, sıklıkla Çin'e karşı sözde “risk azaltma” ihtiyacını dillendirdiler. Ancak çok sayıda Avrupalı şirket, Çin’e yönelik bu tedbirlerin ters etki yaratabileceği konusunda uyarılarda bulundu. 

Reuters’ta dün yer verilen bir habere göre, Siemens Energy Üst Yöneticisi Christian Bruch, kısa süre önce yaptığı konuşmada, Avrupa’nın Çin’in tedariki olmadan rüzgar tribüni üretemeyeceğini ve enerji dönüşümünün Çin olmadan gerçekleştirilmesinin mümkün olamayacağını söyledi.

ABD yönetimi, önceki gün Çin menşeli elektrikli araçlara uygulanan gümrük vergisini yükseltirken, Avrupa Birliği de Çinli elektrikli araçlara ve rüzgar tribünleri gibi ürünlere yönelik sübvansiyon soruşturması başlattı.

Ancak Burch, bu hafta düzenlenen bir basın toplantısında, Çin pazarından ayrılma veya Çin’e karşı “risk azaltma” girişimlerini desteklemek istemediğini ifade etti.

Burch, “Avrupa pazarının Çin’e kapatılmasını desteklemiyoruz, ancak belirgin piyasa kurallarının oluşturulması ve Çinli rüzgar tribüni tedarikçilerinin Avrupa şirketlerine uygulanan standartlara uyması görüşündeyiz.” dedi. 

Mercedes-Benz Yönetim Kurulu Başkanı Ola Källenius da, daha önce AB'yi Çin menşeli elektrikli araçlara yönelik tarifeleri düşürmeye çağırmıştı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.