Piyasadan haberler

DGNMO… Şirketimizin Nisan ayı içerisinde; Doğtaş markamızın yurtiçinde Mersin Erdemli ve Çaycuma Zonguldak lokasyonlarında toplamda 2 adet mağaza açılışı gerçekleşmiştir.

Piyasadan haberler
Yayınlama: 06.05.2024
0
A+
A-

BERA… Şirketimiz bağlı ortaklığı Golda Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş paylarından bir kısmının yapılacak sermaye artırımına istinaden pay ihracı, bir kısmının ise Holdingimizin sahip olduğu paylardan olmak üzere ortak pay satışı suretiyle halka arz edilmesi işlemi kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri uyarınca hazırlanan başvuru dosyası 03.05.2024 tarihinde BORSA İstanbul A.Ş.'ye teslim etmiştir.

DGNMO… Şirketimizin Nisan ayı içerisinde; Doğtaş markamızın yurtiçinde Mersin Erdemli ve Çaycuma Zonguldak lokasyonlarında toplamda 2 adet mağaza açılışı gerçekleşmiştir. Kelebek markamızın yurtiçinde Antalya Lara ve İstanbul Piyalepaşa Polat AVM lokasyonlarında toplam 2 adet mağaza açılışı gerçekleşmiştir. Kelebek Mutfak ve Banyo markamızın yurtiçinde Ankara Etimesgut'da 1 adet mağaza açılışı gerçekleşmiştir. Lova markamızın yurtiçinde Antalya Lara'da 1 adet mağaza açılışı gerçekleşmiştir. Biga Home markamızın Dakar Yoff'da 1 adet fabrika satış mağazası açılışı gerçekleşmiştir. 30 Nisan 2024 tarihi itibarıyla satış noktası sayımız yurtiçinde 633, yurtdışında 109 olmak üzere toplam 742 satış noktasına ulaşmıştır.

GEDIK… “Yeşilbahçe Mah. Çınarlı Cad. No : 1 Kat:3 İç Kapı No : 5 Muratpaşa / Antalya” adresinde yeni şube açılmasına onay verilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulmuştur.

HEDEF… Bağlı ortaklığımız Hedef Portföy Yönetimi A.Ş.'nin olağan genel kurul toplantısı bugün akdedilmiş olup, kar dağıtımı yapılması kararlaştırılmıştır. Bu çerçevede Hedef Portföy yönetim kurulunun belirleyeceği tarihte Hedef Holding payına 17.553.999,44 TL kar payı ödemesi yapılacaktır.

KERVN… Şirketimiz tarafından daha önce açıklandığı üzere, Danış Otelcilik Ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi ile iştirakimiz SİS Sayılgan Dokuma Boya İplik San. ve Tic. A.Ş. arasında, Düzenleme Şeklinde Satış Vaadi Sözleşmesi imzalanmış, Şirketimiz eski yönetimi tarafından bu sözleşmeye yönelik olarak borç kabul ve teminat sözleşmesi imzalanması ve iştirakimiz SİS Sayılgan Dokuma Boya İplik San. ve Tic. A.Ş.'nin sözleşmelere konu ödemeleri yapmaması nedeniyle, Danış Otelcilik Ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi tarafından Şirketimiz ve Bağlı Ortaklığımız SİS Sayılgan Dokuma Boya İplik San. ve Tic. A.Ş. aleyhine iflas yolu ile adi takip başlatılmıştır. Şirketimizin söz konusu icra takibine yönelik borca, kefaletin şekline ve hukuki geçerliliğine itirazda bulunması sebebiyle Danış Otelcilik Ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi tarafından İstanbul 9. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2021/420 Esas sayılı itirazın kaldırılması ve iflas konulu dava açılmış; davanın duruşmasında, dosyanın itirazlarımız sonucu İcra Hukuku Uzmanı bilirkişinin de eklenmesi suretiyle bilirkişi heyetine tevdine karar verilmiş olup dosyanın bir sonraki duruşması 17.10.2024 tarihine ertelenmiştir.

KCHOL… Şirketimizin 01.01.2024 – 31.03.2024 ara hesap dönemine ilişkin finansal raporlarının 23 Mayıs 2024 tarihinde kamuya açıklanması planlanmaktadır.

KCHOL… Yönetim Kurulumuz tarafından, Topluluk şirketlerimizin ortaklık yapısının sadeleştirilmesi amacıyla Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş.'nin sahibi olduğu Otokar sermayesinin yaklaşık %2,70'ine denk gelen 3.236.373,73 TL nominal değerli Otokar payının toplam 1.610.095.928,19 TL bedel karşılığında ve Tofaş sermayesinin yaklaşık %0,035'ine denk gelen 175.693,44 TL nominal değerli A Grubu Tofaş payının toplam 47.226.396,67 TL bedel karşılığında nakden ve peşin olarak satın alınmasına karar verilmiş olup, pay devir ve ödeme işlemleri bugün tamamlanmıştır.

MACKO… Bağlı ortaklığımız Activaweb SAS tarafından Mackolik İnternet Hizmetleri Ticaret A.Ş.'ye 03.05.2024 tarihi itibarıyla 2.200.000 EUR (İkiMİlyonİkiYüzBinEuro) brüt temettü dağıtılmasına karar verilmiş ve vergiler düşüldükten sonra oluşan 1.870.000 EUR (BirMilyonSekizYüzYetmişBinEuro) net temettü tutarı şirket kayıtlarına geçmiş olup vergiler sonrası net temettü tutarının konsolide finansal tablolarımız üzerinde herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.

NTGAZ… Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (ÇAYKUR) 18 adet fabrika için açmış olduğu ve 25.03.2024 tarihinde gerçekleşen 2024-199135 ihale kayıt numaralı Doğalgaz (LNG (Sıvılaştırılmış Doğal Gaz) ve/veya CNG (Sıkıştırılmış Doğal Gaz)) İhalesi için en iyi teklifin Şirketimizce verildiği 26.03.2024 tarihinde duyurulmuş olup ihaleye konu 325.000.000 kWh enerji (30.545.113 Sm3) doğal gaz tedariki için Çaykur ile Şirketimiz arasında 528.972.500, -TL bedelli Sözleşme bugün (03/05/2024) tarihinde) imzalanmıştır. OTKAR… Şirketimizin 01.01.2024 – 31.03.2024 hesap dönemine ilişkin finansal raporlarının 10 Mayıs 2024 tarihinde kamuya açıklanması planlanmaktadır.

PASEU… 24.04.2024 tarihli KAP duyurumuzda Yönetim Kurulu'nun Demir İpek Yolu güzergahında Çin-Türkiye-Avrupa ve tersi yönde dermiryolu kombine yük taşımacılığı hacmini arttırmak amacıyla şirket kurma ve/veya işbirliği yapma konusunda yetkilendirme yaptığı hususu kamuoyu ve yatırımcılarımız ile paylaşılmıştı. Söz konusu yetkilendirme kapsamında Şirketimizin Azerbaycan'ın önde gelen gruplarından NB Holdinq ASC ile yapmış olduğu görüşmeler neticesinde ortaklık kurma konusunda son aşamaya gelinmiştir. Kurulacak ortaklık her iki tarafa da liman ve lojistik merkez işletmeciliği, Orta Koridor üzerinden yapılacak yük taşımacılığı ve bölgede verilecek lojistik hizmetlerinde önemli fırsatlar ve kazanımlar sunacaktır. Bu girişimimiz sonucunda Orta Koridor'da Şirketimizin faaliyetlerini odağına alacak ve önceliklendirecek; Bakü merkezli, Türkiye ve Azerbaycan ortak işgücünü kullanacak; dış ticaretin büyümesine katkı sağlayacak bir yapı kurulmuş olacaktır.

ROYAL… Royal Halı İplik Tekstil Mobilya San. ve Tic. A.Ş. ‘ye ait mal , hak ve varlıklarının da içinde bulunduğu ‘'Royal ve Atlas halı ile Nakpilsa Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'' Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından açık artırma yolu ile ihale edilmiş olup TMSF'nin 02.05.2024 tarihinde Şirkete gönderdiği yazısında, bahse konu Ticari ve İktisadi Bütünlüğe konu mal, hak ve varlıkların 02.05.2024 tarihinde ihale alıcısına devir ve teslim edildiği bildirilmiştir.

TKFEN… 23.06.2023 tarihli açıklamamızda paylaştığımız strateji ve yatırım planlarımız kapsamında önceliklendirilen alanlardan biri olan “yeşil hidrojen” ve “yeşil amonyak” üretimi konusunda Tekfen Holding A.Ş. ve Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. arasında bir Niyet Mektubu imzalanmıştır. Söz konusu Niyet Mektubu ile taraflar, düşük karbon ayak izine sahip yeşil amonyak üretimine ilişkin ortak yatırım planı üzerine çalışmak, bu amaçla kurulabilecek tesislerin mühendislik ve kurulum faaliyetlerinde birbirleriyle iş birliği yapmak üzere iyi niyetle müzakere edeceklerdir. İş birliğinin şekli, Niyet Mektubu esasları göz önünde bulundurularak yapılacak müzakereler sırasında kararlaştırılacaktır.

TCELL… 24 Nisan 2024 tarihli özel durum açıklamamıza istinaden, Demirören Dağıtım Satış Pazarlama Matbaacılık ve Tahsilat Sistemleri A.Ş.'ye (“Demirören”) (güncel ünvanı DM Yapım Dağıtım ve Reklamcılık A.Ş.) 130.000.000 TL bugün ödenmiş olup, söz konusu ihtilaf ortadan kalkmıştır.

Kaynak A1 Capital


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.