Piyasa gündemi

Fed’in faiz indirimine ne zaman başlayacağına yönelik zaman belirsizliği ve ABD’de 1.çeyrek bilanço dönemi, piyasaların gündeminde bulunuyor.

Piyasa gündemi
Yayınlama: 25.04.2024
1
A+
A-

Fed'in faiz indirimine ne zaman başlayacağına yönelik zaman belirsizliği ve ABD'de 1.çeyrek bilanço dönemi, piyasaların gündeminde bulunuyor. ABD'de açıklanan karlar, hisse bazlı ayrışmalara neden olabiliyor. Bugün içinde ABD'de açıklanacak bilançolar izlenecektir. Fed ile ilgili ise faiz indirim beklentileri eylül ayına ötelenmiş durumda. Fed üyelerinin konuşmaları ve veriler, bu tabloda belirleyici olmaya devam edecek. Bugün içinde ABD'de 1.çeyrek ilk okuma büyüme verisi ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları izlenecek. 

Yurt içinde; bugünün gündemi TCMB'nin faiz kararı olarak görülmektedir. TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın, IMF-Dünya Bankası toplantılarında işaret ettiği üzere TCMB'nin bugünkü PPK toplantısında faizleri sabit bırakmasını bekliyoruz. Karar metnindeki tonlaması önemli olacaktır. Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch analisti yapmış olduğu açıklamasında, para politikasının sıkılaştırılmasını desteklemek için maliye politikası ayarlamasının gerekli olduğunu ekledi. Türkiye ekonomisinde kırılganlıkların azaldığını ve cari açıkta daralmanın sürdüğünü belirtti. Dezenflasyon sürecini ve TCMB'nin çalışmasını desteklemek için sadece para politikası tarafında değil, diğer politika seviyelerinde de atılması gereken adımların var olduğunu söyledi. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
• 14:00 TR TCMB PPK Faiz Kararı Toplantısı Önem:Yüksek
• 15:30 ABD GSYIH Önem:Yüksek

BIST-100 strateji

Gün içerisinde dalgalı bir seyirle birlikte yukarı yönlü denemelerin kaydedildiği BIST-100 Endeksi günü %0,80 oranında değer kazanımıyla 9.722 puandan tamamladı. Sektör ve hisse bazlı ayrışmaların takip edildiği endekste dün bankacılık, holding ve havacılık sektöründe yükselişler öne çıktı. Bugün TCMB’nin faiz kararı yakından izlenecek olup, kararın ardından ilk fiyatlamalarda volatilite artış kaydedebilir. Endekste kısa vadede 9.750 ve 9.849 seviyelerini direnç olarak takip edeceğiz. Tarihi zirvenin bulunduğu 9.849 üzerindeki tutunmalarda 9.950 – 10.000 bölgesine doğru yükselişler güç kazanabilir. Geri çekilmelerde ise 9.645 – 9.600 ve 9.550 seviyeleri kısa vadeli ilk destek noktaları olup, devamında 9.450 seviyesi destek olarak önem kazanacaktır. BIST-100 Endeksi’nin güne dalgalı bir açılışla başlamasını bekliyoruz. 

Önemli sektör şirket haberleri

ENKA İNŞAAT / ENKAI 24.04.2024 18:14:05 ENKA ve Tüpraş arasında, İzmit Rafinerisi ve İzmir Rafinerisi için Propilen Splitter Projesi sözleşmeleri imzalanmıştır. 2 sözleşmenin toplam bedeli 175 mn USD olup projelerin 32 ayda tamamlanması planlanmaktadır. (SINIRLI POZİTİF)

Kaynak Gedik Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.