Hamas’ın İsrail’e saldırısı etkisiyle petrol fiyatları tırmanışta

Saldırının ardından, ABD hampetrolünün (West Texas Intermediate – WTI) varil fiyatı yüzde 3.55 artışla 85.73 dolara kadar yükseldi

Hamas’ın İsrail’e saldırısı etkisiyle petrol fiyatları tırmanışta
Yayınlama: 09.10.2023
91
A+
A-

İstanbul, 9 Ekim (Hibya) – Hamas'ın, İsrail'e yönelik son yılların en geniş çaplı ve en kanlı saldırısının, dünya ham petrolünün yaklaşık üçte birinin kaynağı olan Orta Doğu'daki gerilimi alevlendirme tehdidinin ardından, petrol fiyatları yüzde 3.0 – 3.5 düzeyinde yükseldi.

Saldırının ardından, ABD hampetrolünün (West Texas Intermediate – WTI) varil fiyatı yüzde 3.55 artışla 85.73 dolara kadar yükselirken, Türkiye'nin de petrol fiyatlarını belirlemede temel aldığı Brent petrolün varil fiyatı da yüzde 3.37 artışla 87.24 dolara çıktı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyelerinin günlük olarak ortaklaşa belirledikleri Murban hampetrol fiyatının varil fiyatı da yüzde 3.89 artışla 89.47 dolar ile 90 dolar sınırına dayandı.

Hamas'ın hafta sonu İsrail'e yönelik saldırılarının ardından çatışmalar üçüncü gününe girerken, her iki tarafta da yaşamını yitirenler 1,100 kişiyi aştı ve ABD bölgeye savaş gemileri gönderdiğini açıkladı.

 


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.