Nike açıklanan bilançosu sonrasında sert yükselişte

Nike (NKE), dün ABD piyasaları kapandıktan sonra mali takvim yılı olarak 2024 yılının 1. çeyreğine ilişkin açıkladığı bilançosunda şirketin gelirleri 13 milyar dolarlık beklentinin %0.47 altında 12.94 milyar dolar gerçekleşirken, hisse başı karı da 0.76 doların üzerinde 0.94 dolar olarak açıklandı.

Nike açıklanan bilançosu sonrasında sert yükselişte
Yayınlama: 29.09.2023
0
A+
A-

Nike (NKE), dün ABD piyasaları kapandıktan sonra mali takvim yılı olarak 2024 yılının 1. çeyreğine ilişkin açıkladığı bilançosunda şirketin gelirleri 13 milyar dolarlık beklentinin %0.47 altında 12.94 milyar dolar gerçekleşirken, hisse başı karı da 0.76 doların üzerinde 0.94 dolar olarak açıklandı. Kuzey Amerika'da görülen talepte zayıflık ve Çin pazarındaki ekonomik yavaşlamanın etkisiyle gelirler beklentilerin altında kaldı. Şirketin dijital satışları %2 artarken EMEA, Büyük Çin ve Asya-Pasifik Latin Amerika'daki büyüme, Kuzey Amerika'daki düşüşle kısmen dengelendi. Kuzey Amerika'daki satışlar %2 düşerken, Çin'deki satışlar %5 artışla 1,74 milyar dolara yükseldi. Şirketin, brüt kar marjının 10 baz puan düşüşle %44,2'ye gerilediğini, bunun yüksek ürün maliyetleri ve net döviz kurlarındaki olumsuz değişimlerin baskısı altında olduğunu ve büyük ölçüde stratejik fiyatlandırma eylemiyle dengelendiğini belirtti.

Severn Trent (SVT), dönüşümsel iş planı çerçevesinde rekor düzeyde yatırım açıkladı. %31 reel yasal sermaye değeri artışı hedefleyen plan, önümüzdeki 5 yıl boyunca 12.9 milyar İngiliz Sterlin harcama öngörmektedir. Şirket aynı zamanda rüçhansız 1 milyar İngiliz Sterlin değerinde sermaye artışı yapacağını açıkladı. Açıklamada güçlü finansal dayanıklılığı devam ettirmek yatırımları desteklemesi bekleniyor.

Kaynak Gedik Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.