Bakan Tunç: “Bir hükümlüye İnsan Hakları Ödülü verilmesi kabul edilemez”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hakkında mahkumiyet kararı kesinleşmiş bir hükümlünün Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde (AKPM) insan hakları ödülünün verilmesinin kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Bakan Tunç: “Bir hükümlüye İnsan Hakları Ödülü verilmesi kabul edilemez”
Yayınlama: 09.10.2023
4
A+
A-

Yargıtayca onanarak hakkındaki mahkumiyet kararı kesinleşen bir hükümlüye Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinde (AKPM) insan hakları ödülü verilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Bakan Tunç, “Şiddeti teşvik, şiddeti azmettirme, demokratik hukuk devletinde bir hak ve özgürlük olarak görülemez. Gezi olayları olarak bilinen, can ve mal kaybına neden olan şiddet hareketlerinin sorumluları, bağımsız Türk mahkemelerince yargılanmış ve bir kısım sanıklar bakımından karar kesinleşmiştir.” ifadelerine yer verdi.

Bakan Tunç, ilkeleri arasında hukukun üstünlüğünü barındıran AKPM’nin, Türk yargısı tarafından verilen kararları görmezden gelmesinin ve bir STK tarafından düzenlenen ödül törenine ev sahipliği yapmasının üzücü olduğu kadar düşündürücü olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu ve herkesin bağımsız yargı kararlarına saygı duyması gerektiğini aktaranBakan Tunç, “Milletimizin huzur ve güvenliğine kastedenlere, demokrasi dışı müdahale girişimlerine karşı hukukun üstünlüğü çerçevesinde mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.” ifadeleri kullandı.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.