Malatya’da çevre düzenleme çalışmaları sürüyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından şehrin farklı bölgelerinde çevre düzenleme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Malatya’da çevre düzenleme çalışmaları sürüyor
Yayınlama: 16.10.2023
2
A+
A-

Şehrin farklı bölgelerinde bulunan ve Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi Yolu, Kuzey Kuşak Yolu, Tecde Yolu, Yaka Yolu, Güldal Akşit Bulvarı gibi birçok alanda sonbahar mevsimi düzenleme çalışmaları yapılıyor.  Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi ve Yeni Buğday Pazarı civarındaki kavşak ve bağlantı yollarında zeminin daha sağlam olması, eğimlerin giderilmesi, boşlukların doldurulması amacıyla toprak dolgusu ve zeminin daha düz hale getirilmesi ile tesviye çalışmaları yapılıyor.

Bölgenin görsel açıdan daha estetik bir görünüm kazanması amacıyla, yeşil alanlar için otomatik sulama sistemi oluşturularak, bölgede bitkilendirme ve çimlendirme çalışmalarına başlandı. Bu kapsamda bölgeye adapte olacak dekoratif bitkilerin dikim işlemlerine gerçekleştiriliyor.

Malatya’da çevre düzenleme çalışmaları sürüyor

Deprem sonrası oluşan tahribatlar gideriliyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri Kuzey Kuşak Yolu, Tecde Yolu, Yaka Yolu, Güldal Akşit Bulvarı gibi ana arterlerde de toprak dolgu çalışmaları ve yol tesviye çalışmalarına başladı. Otomatik sulama sistemi tesisatı döşenmesinin ardından, bölgede yeşil alanlar oluşturulması için iyileştirme, onarım, bitkilendirme ve çim ekme aşamasına geçildi.

Öte yandan 6 Şubat depremlerinden sonra Millet Bahçesi başta olmak üzere birçok park ve yeşil alanda konaklamalardan kaynaklı oluşan hasarların giderilmesi amacıyla başlanan çalışmalarda son seviyelere gelindi.

Malatya’da çevre düzenleme çalışmaları sürüyor


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.