Kıymetliler Fed sonrası kazanç elde etti

FOMC toplantısının geride kaldığı seansta piyasalarda harekeli bir günü geçirirken altın hareketli bir seansı yaşadı.

Kıymetliler Fed sonrası kazanç elde etti
Yayınlama: 02.05.2024
0
A+
A-

FOMC toplantısının geride kaldığı seansta piyasalarda harekeli bir günü geçirirken altın hareketli bir seansı yaşadı. 2286 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, FED kararını beklerken altın ABD’den gelen veri akışıyla toparlanma çabasına girerek 2300 dolar/ons seviyesinin üzerine attı kendini. FED beklendiği üzere faizlerde bir değişikliğe gitmezken karar sonrası Powell’in yaptığı güvercin tondaki açıklamalar altının yukarı yönlü hareketini destekledi. Gelişmeler doğrultusunda altın 2328 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak FED öncesi yaşadığı kayıpları toparlamaya çalıştı. Günü 2319 dolar/onstan kapatan sarı maden, yüzde 1,5 kazançla günü tamamlamış oldu.

Gümüş de altınla beraber yeşilde bir günü tamamlarken, altına kıyasla düşük bir performans göstermiş oldu. 26,29 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden,26,64 dolar/ons seviyesinden gün sonu kapanışı yaparak yüzde 1,3 kazancı hanesine yazmış oldu.

Platin ise günün en çok değer kazanan kıymetli madeni olarak kayıtlara geçerken 960 dolar/ons seviyesini üzerine test etti. 940 dolar/ons seviyesinden güne başlayan platin, 955 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 1,6 kazancı hanesine yazdı.

Paladyum ise diğer kıymetlilerin aksine kırmızıda bir günü geride bırakırken, satış baskısında kurtulmakta zorluk çekiyor. 954 dolar/ons seviyesinden güne başlayan paladyum, 951 dolar/onstan seansı tamamlayarak yüzde 0,3 kaybı hanesine yazdı.

Kaynak Troy


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.