Kıymetliler satış baskısında

Altın dünkü seansta sert satıcılı bir günü geride bırakırken, son altı ayın en düşük seviyesini kaydederek dikkatleri üzerine çekti. 1901 dolar/ons seviyesinden güne başlayan sarı maden, seans boyu aşağı yönlü bir trend içerisinde hareket etti.

Kıymetliler satış baskısında
Yayınlama: 28.09.2023
0
A+
A-

Altın dünkü seansta sert satıcılı bir günü geride bırakırken, son altı ayın en düşük seviyesini kaydederek dikkatleri üzerine çekti. 1901 dolar/ons seviyesinden güne başlayan sarı maden, seans boyu aşağı yönlü bir trend içerisinde hareket etti. Özellikle FED’in şahin politikasının bir süredir devam ettirmesi neticesinde dolar endeksinde güçlenme sürerken, dünkü seansta 107 seviyesine kadar uzanarak son 9 ayın en yüksek seviyesini kaydetmiş oldu. Dolardaki güçlenme birçok varlık sınıfına satış baskısı getirirken, altın da payına düşeni aldı ve dünkü seansı 1874 dolar/onstan tamamlayarak yüzde 1,4 kaybı hanesine yazdı.

 

Gümüş de aşağı yönlü rallisine devam ederken, üst üste üçüncü seansı da kayıpla yaşamış oldu. 22,85 dolar/ons seviyesinden güne başlayan beyaz maden, 22,53 dolar/ons seviyesinden günü tamamlayarak yüzde 1,4 kaybı hanesine yazdı.

 

Platin kıymetli madenlerin satış rallisinden payına düşeni aldı ve 900 dolar/onsun altına çekildiği bir günü yaşadı. 907 dolar/ons seviyesinden güne başlayan platin, 892 dolar/ons seviyesinden günü tamamlayarak yüzde 1,6 kaybı hanesine yazdı.

 

Paladyum da dünkü seansı kayıpla tamamlamaktan kaçamamasına rağmen gün en az değer kaybeden kıymetli madeni oldu. 1227 dolar/ons seviyesinden güne başlayan paladyum,1221 dolar/onstan günü tamamlayarak yüzde 0,5 kayıpla seansı tamamladı.

Kaynak TROY


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.