Kayseri Havalimanı yeni terminal binası önüne alternatif yol yapılıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ismini verdiği 6 kilometre uzunluğunda yeni bulvarı kente kazandırıyor.

Kayseri Havalimanı yeni terminal binası önüne alternatif yol yapılıyor
Yayınlama: 03.03.2024
10
A+
A-

Başkan Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının hizmet girmesiyle birlikte yolcu kapasitesinin artmasına bağlı olarak havalimanına erişim sorunu yaşanmaması için gerekli planlama ve projelerini hızlı bir şekilde hazırlayan Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri alternatif bir yolu daha hizmete açıyor.

Geçen günlerde, Başkan Büyükkılıç ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar’ın katıkımıyla Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı ismini taşıyacak yol kamuoyuna tanıtılmıştı.

Proje kapsamında 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere toplam 6 şerit ve banket kısımlarından oluşan yatırım bedeli, kamulaştırma hariç, yaklaşık 150 milyon TL olan yol çalışmaları kapsamında içme suyu, kanalizasyon ve diğer altyapı hatları tesis edildi. Yeni ana arterde 5 bin 400 metre uzunluğunda içme suyu hattı, 15 bin 200 metre uzunluğunda yağmur suyu ve kanalizasyon hattı döşemesi tamamlanırken 95 bin ton plent-miks, temel-alt temel malzemesi serildi ve asfaltlama çalışmaları hummalı şekilde sürdürülüyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.