Viop gün ortası

Haftanın son işlem gününde ABD vadelileri sınırlı alıcılı seyirler izlerken, Avrupa endekslerinde ağırlıkla alıcılı seyirler hâkim. Asya piyasaları ise günü karışık seyirlerde tamamladı.

Viop gün ortası
Yayınlama: 15.12.2023
3
A+
A-

BIST – 30 yakın vade

Haftanın son işlem gününde ABD vadelileri sınırlı alıcılı seyirler izlerken, Avrupa endekslerinde ağırlıkla alıcılı seyirler hâkim. Asya piyasaları ise günü karışık seyirlerde tamamladı. Aralık vadeli endeks sözleşmesi tarafında sert alıcılı seyirler bugün de devam ediyor. Teknik görünümde sözleşmede 8.744 seviyesi üzerinde kalıcılık devam ettiği sürece yükseliş eğilimleri takip edilebilir. Bu bağlamda sözleşmede 8.810 ve 8.910 seviyeleri direnç olarak takip edilebilir. Aşağı tarafta ise 8.744 altında fiyatlamaların kalıcılık sağlaması durumunda 8.660 ve 8.540 seviyeleri destek noktaları olarak gündeme gelebilir. Mevcut durumda sözleşmede fiyatlama 21 günlük basit hareketli ortalama üzerinde hareket etmekte olup, ortalama üzerinde haftalık kapanış yapması pozitif görünümü yeni haftaya taşıyabilir.

Dolar/TL yakın vade

Bugün için Moody’s tarafından Türkiye’nin kredi notu ve görünümü hakkında değerlendirmesini yayınlaması bekleniyor. Yurt içi piyasalar kapandıktan sonra yayınlanır. Moody’s ile ilgili not görünümünde güncelleme beklenirken, kredi notunu değiştirmeyeceğine dair beklentilerin güçlü olduğu görülüyor. Olumlu açıklamalar, iç piyasa açısından pozitif yorumlanacaktır. Bu nedenle bugün için Moody’s tarafı yakından izlenecektir. ABD’de ise açıklanacak veriler var. Aralık vadeli Dolar/TL sözleşmesi bugün 29,2959-29,3520 TL arasında seyrediyor. Dolar/TL spot kuru saat 13:10 itibariyle 29,05’li seviyelerde bulunuyor. Dolar endeksi 102,06 puan civarında işlem görüyor. 

.Kaynak Gedik Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.