Karal: “Mobbing için yasal düzenleme olmalı”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Mobbing ile Mücadele Derneği Başkanı İlhan İşman ile bir araya geldi.

Karal: “Mobbing için yasal düzenleme olmalı”
Yayınlama: 13.02.2024
0
A+
A-

DEVA Partili Karal ziyarette yaptığı konuşmada, dernek tarafından hazırlanan Mobbing İle Mücadele Raporu’nda dikkat çeken veriler olduğunu söyledi. Çalışma ortamında mobbinge maruz kalan mağdurların psikolojik, sosyal, fizyolojik ve hatta ekonomik yönden zarar gördüğünü ve bu zararın sadece mağdur ile sınırlı kalmayıp kişinin yakın çevresine ve ailesine de yansıdığını belirten Karal, işyerinde uygulanan mobbing nedeniyle intiharlara varan vakaların yaşandığına dikkat çekti. 

Mobbing ile ilgili yasal düzenlemenin gerekli olduğunun altını çizen Karal, “Çalışma yaşamında şiddet ve tacizin önlenmesi, çalışma barışının sağlanmasının ülkemiz ve insanımız adına elzem bir durum. Bu kapsamda çalışma hayatına yönelik çok önemli ve yararlı çalışmalar yapan Mobbing İle Mücadele Derneği’nin faaliyetlerine çalışmalarına büyük önem veriyoruz ve destekliyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Özel sektör de kamu da fark etmez. Bu nedenle sayıları ve farkındalığı her geçen gün artan mobbing ile mücadelede yasal düzenlemenin gerekli olduğunu düşünüyoruz. Bu yönde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.