İtalyan TSO Ekonomik Forumu başladı

İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği’nin ev sahipliğinde geleneksel olarak düzenlenen Ekonomik Forum, Venedik Sarayı’nda başladı.

İtalyan TSO Ekonomik Forumu başladı
Yayınlama: 07.11.2023
2
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti’nin İkinci Yüzyılına Girerken İkili Ticari İlişkilerde Fırsatlar ve Riskler konusu ele alınan forumun açılış konuşmasını İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Livio Manzini yaptı.

Son zamanlarda ikili ticaretin önüne geçerek, karşılıklı sermaye yatırımlarının hızla artmasını memnuniyetle gözlemlediklerini belirten Manzini, “Geçen sene patlak veren Rusya-Ukrayna savaşına, geçen günlerde Hamas-İsrail savaşı eklenmiştir. Ölçülmesi zor olan insani ve maddi kayıplar yaratan bu gelişmelere bir de iklim değişikliğinin getirdiği zorlukları da eklersek bölgede bulunan ülkeleri ve ekonomileri ciddi bir şekilde etkilemektedir. Bu gibi durumların önemli riskler içerdiği gibi yeni fırsatlar da yaratabilir.” dedi.

Manzini, Avrupa Birliği’nin kurucu üyeleri arasında bulunan İtalya’nın Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik sürecini güçlü ve görünür şekilde destekleyen ülkelerin başında yer aldığını ifade etti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.