Alagöz: Hükümet asrın tasarruf tedbirlerini uygulamadan ekonomik kriz bitmeyecektir

Zafer Partisi Kalkınma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Alagöz, Türkiye’deki ekonomik krizin tasarruf tedbirleri uygulanmadan bitmeyeceğini belirtti.

Alagöz: Hükümet asrın tasarruf tedbirlerini uygulamadan ekonomik kriz bitmeyecektir
Yayınlama: 08.05.2024
3
A+
A-

Mehmet Alagöz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in S&P’in, 11 yıldan sonra ülke kredi notunu bir kademe artırmasını uyguladıkları ekonomik programın olumlu bir sonucu olarak paylaştığını belirterek “Son 11 yıldır çiftçi, esnaf, işçi, emekli her geçen gün daha da fakirleşirken sadece faiz ve rant lobicilerinin daha fazla kazanç sağladı. Kredi derecelendirme kuruluşu S&P ve Bakan Şimşek, Türk Milletinin fakirleştirilmesini olumlu bir gelişme olarak görüyor herhalde. S&P, Fitch ve Moody’s gibi kuruluşlar, bu zamana kadar hangi ülke ekonomisini doğru analiz etmişlerdir. Örneğin 2008 Mortgage krizi öncesinde ABD ekonomisindeki gelişmeleri olumlu görmüşlerdi. Ancak ABD, son yüzyılın en büyük küresel bir krizini başlattı.” dedi.

Kredi derecelendirme kuruluşlarının aynı IMF ve Dünya Bankası gibi küresel güç olan ülkelere veya küresel sermaye çıkarlarına hizmet ettiğini ifade eden Alagöz, “Bundan dolayı alacakların tahsilatın güvence altına alan bir çeşit “icra memurları”dır. Dolayısıyla bu kuruluşlar için önemli olan faiz ve rant lobicilerinin kazançlarıdır. Bu kazançlarda ancak Türk Milleti fakirleştirilerek ve sahip olduğu kaynaklar elinden alınarak sağlanacaktır.” ifadelerini kullandı.

Alagöz “Hükümet asrın tasarruf tedbirlerini uygulamadan ekonomik kriz bitmeyecektir.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.