İZSU’da altyapı yatırımları devam ediyor

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğü, yağmur suyu hatlarını birleşik sistemden ayıracak ayrıştırma projelerine devam ediyor.

İZSU’da altyapı yatırımları devam ediyor
Yayınlama: 05.05.2024
1
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın seçim vaatleri arasında öne çıkan yağmur suyu ayrıştırma hatlarının geliştirilmesine yönelik projeler devam ediyor.

Su baskınlarını önlemenin yanı sıra Körfez temizliği için de büyük bir öneme sahip çalışmalar kapsamında Buca’da, yağmur suyu ve kanalizasyon hatları ayrılarak daha büyük ölçüde hatlar inşa ediliyor.

İZSU’da altyapı yatırımları devam ediyor

Fırat Mahallesi’nde sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, “Yağmur suyu ayrıştırma projemiz çerçevesinde, ilçemize 16 kilometrelik yağmur suyu hattı yapıyoruz. Ayrıca 10 kilometrelik atık su hattı inşa ediyoruz. İZSU olarak Kozağaç Deresi’nin taşkın debisini de değerlendirerek 2 kilometrelik güzergahta dere ıslahı çalışmasını gerçekleştirdik. Projemiz sayesinde, hem Buca’nın aşırı yağışlara karşı direnci artacak hem de yağmur suları Körfez’e kirlenmeden ulaşacak.” dedi.

Çalışmalar kapsamında Fırat, Yenigün, Efeler, Akıncılar, Kozağaç, Yaylacık, Vali Rahmi Bey, Çamlıkule, Dumlupınar, Adatepe ve Yıldız mahalleri ile Kaynak Caddesi’nde 9 kilometrelik yağmur suyu menfezi, 4.5 kilometre atık su hattı ve 4.5 kilometre muhtelif çaplarda yağmur suyu ızgarası imalatı tamamlandı. Uğur Mumcu ve Özmen caddelerinde ise yağmur suyu menfezi ve atık su hattı imalatları devam ediyor.

İZSU’da altyapı yatırımları devam ediyor


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.