Hollanda Başbakanı Rutte, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü

SÜMEYYE YALÇIN- 29.10.2023 – HİBYA – Hollanda Başbakanı Mark Rutte, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştü.

Hollanda Başbakanı Rutte, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü
Yayınlama: 29.10.2023
1
A+
A-

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesinde Gazze'nin masum sakinlerine acilen daha fazla yardımın ulaştırılması gerektiğini vurguladı.

Rutte açıklamasında, “Şu anda su, gıda, yakıt ve tıbbi yardıma ihtiyaçları var. Ayrıca, dünya toplumunun İsrail'e destek vermeye devam etmesi için de bu gereklidir. Geniş çaplı yardımın kabul edilmesi için en iyi yol insani aralıklardır. Ayrıca, Kıbrıs üzerinden deniz yoluyla Gazze'ye insani yardım sağlama olasılığını da görüştük.” dedi.

Bölgesel tırmanışı ve masum sivil ölümlerini mümkün olduğunca önlemek için askeri müdahalede temkinli olunması gerektiğini dile getiren Hollanda Başbakanı Mark Rutte, ” Bu, kendini savunma hakkından sapmaz, ancak İsrail'in orantılı davrandığını göstermesi de gereklidir. İsrail,  terör örgütlerine karşı caydırıcılığı yeniden tesis etmelidir.” ifadesini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.