Harran Üniversitesi, 12. Küresel Isınma Konferansı’na ev sahipliği yapıyor

Şanlıurfa, 16 Mayıs (Hibya) – Harran Üniversitesi, 16-19 Mayıs tarihlerinde düzenlenen 12. Küresel Isınma Konferansı’na (GCGW2024) ev sahipliği yapıyor.

Harran Üniversitesi, 12. Küresel Isınma Konferansı’na ev sahipliği yapıyor
Yayınlama: 16.05.2024
0
A+
A-

12. Küresel Isınma Konferansı-2024 (GCGW2024) 16-19 Mayıs tarihlerinde Harran Üniversitesi’nde gerçekleştiriliyor.

Önceki yıllarda Portekiz, Çin, Yunanistan, Katar, Hırvatistan, Birleşik Arap Emirlikleri’nde yapılan GCGW konferansları, Enerji, Çevre ve Malzemelerle ilgili tüm konuları ele alan çok disiplinli bir uluslararası konferans olarak kendi alanında önde gelen bilimsel bir etkinlik olarak öne çıkıyor.

GCGW2024'ün bilimsel kısmı, farklı konularda genel kurul, paralel oturumlar ve poster oturumlarını içeriyor. Kayıtlı yazarların kabul edilen bildirileri de GCGW2024 bildiri kitabında yayınlanacak. Konferans sona erdikten sonra, makaleler genişletilmiş biçimde çeşitli dergilerin özel sayılarında yayınlanmak üzere değerlendirilecek.

Harran Üniversitesi Rektörü ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada 12. Küresel Isınma Konferansı (GCGW-2024) Konferansı için konularında uzman bilim insanlarını Şanlıurfa'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Konferansımızın temasından da anlaşılacağı gibi, bu etkinlik küresel ısınmaya bakış açısında önemli bir değişimi teşvik edecek.  GCGW-2024, küresel ısınmanın çeşitli yönlerini kapsayan, kökenlerini, etkilerini ve potansiyel çözümlerini kapsayan multidisipliner bir uluslararası konferans olarak adlandırılmaktadır. Bu konferansın teknik görüş alışverişi, etkili araştırma bulgularının paylaşılması ve yeni politikaların ve bilimsel ilerlemelerin tanıtılması için bir platform oluşturacağı ve bunların hepsinin sürdürülebilir kalkınma ve enerji güvenliğinin ilerlemesine katkıda bulunacağı öngörülüyor.”

4 gün devam edecek olan 32 oturum ve 180’den fazla bildirinin sunulacağı etkinlik kapsamında ayrıca gelen konuklarla birlikte yapılacak gezilerde Şanlıurfa'nın tarihi, kültürel ve doğal ihtişamı da gözler önüne serilecek.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.