Başkan Er: Malatya’nın ayağa kaldırılması noktasında çalışmalarımız aralıksız sürüyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Başkanlığı’nda Belediye Meclisi’nin mayıs ayı birinci birleşimi gerçekleştirildi.

Başkan Er: Malatya’nın ayağa kaldırılması noktasında çalışmalarımız aralıksız sürüyor
Yayınlama: 08.05.2024
0
A+
A-

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Malatya’nın yeniden ayağa kaldırılması noktasında bir ayaklarının sürekli Ankara’da olduğunu belirterek, “Ankara’da şehrimizin yeniden yapılanması, rezerv alanları ile yapılacak konutlarla alakalı olarak sürekli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla sürekli istişare halindeyiz. Seçim sürecinde vatandaşlarımıza 15 bin konut yapılmasına dair vaadimiz vardı. Ankara ziyaretimizde TOKİ ile yapmış olduğumuz ziyaret sonrasında mevcut hak sahipliği haricinde 15 bin fazla konut yapılması ile ilgili gerekli çalışmaları başlattılar” dedi.

Başkan Er, konuşmasının devamında “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ile mevcut çevreyolunun rehabilite edilmesi noktasında görüşmelerimiz oldu. Çevreyolu üzerinde bulunan kavşaklarla ilgili gerekli çalışmaların yapılması ile ilgili olarak da görüşmelerimiz oldu. Kuzey Çevre Yolu ile ilgili olarak da görüşmelerimiz oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızın Malatya ziyaretinde, Malatya’mızın son durumu ile alakalı olarak bilgiler aktardık. Rezerv alanları ile alakalı olarak maalesef bilgi kirliliği var. Söğütlü Cami mevcut alanına yapılacak. İnşallah en kısa süre içerisinde Malatya’yı hep birlikte ayağa kaldıracağız. El birliğiyle hareket edersek deprem bölgesine aktarılan kaynakları en verimli şekilde değerlendiririz” şeklinde konuştu.

Başkan Er’in konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Kurulan Komisyona ise; Mulla Hasan Kaplan, Osman Çiftçioğlu, Ali Ekinci, Hasan Avşar, Süleyman Durmaz, Ergül Günaydın, Hurşit Kuşçu seçildi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.