Filistin’in sembol isminin hayatı tehlikede

Filistin Kurtuluş Örgütü’ne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti, İsrail hapishanesinde tutuklu Fetih Hareketi Merkez Konsey Üyesi Marwan Barghouti’nin (Mervan Barguti) hayatından endişe ettiklerini bildirdi.

Filistin’in sembol isminin hayatı tehlikede
Yayınlama: 19.02.2024
2
A+
A-

Heyetin Başkanı Kaddura Faris, yaptığı yazılı açıklamada, “Mervan Barguti’nin sürekli hücre hapsine konulması, hayatıyla ilgili ciddi endişeleri beraberinde getiriyor.” ifadesini kullandı. Avukatların Barguti’yle görüşmesinin engellediğini belirten Faris, İsrail medyasında da sürekli Barguti aleyhinde yayınlarla kara propaganda yapıldığını kaydetti.

İsrail Hapishaneler İdaresi’nin Barguti’yi Rimonim Hapishanesi’ndeki hücre hapsinden, Ramle Hapishanesi’ndeki hücre hapsine naklettiğini aktaran Faris, Gazze savaşının başladığı 7 Ekim’den sonra Barguti dahil tüm Filistinli tutuklukların hedef alındığını belirtti. Faris, uluslararası kurumlara ve ilgili yerel makamlara, “sorumluluklarını yerine getirme ve cezaevlerini ziyaret çalışmalarını hızlandırma ve mahkumlara yönelik ihlalleri durdurma” çağrısında bulundu.

Filistin direnişinin sembol isimlerinden Mervan Barguti, 1987’de yaşanan ilk İntifada’nın önemli aktörlerinden biri olarak kabul ediliyor. Aynı zamanda 2000 yılındaki İkinci İntifada da önemli rol oynayan Barguti, 2002’den bu yana İsrail’de tutuklu bulunuyor. İsrail, Fetih Merkez Konsey üyesi olan Barguti hakkında 5 kez müebbet ve 40 yıl hapis cezası vermişti.

DÜNYA Haberleri, filistin, gazze, mervan barguti
www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.