Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi Basın Bilgilendirme Toplantısında konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan önemli açıklamalar
Yayınlama: 17.10.2023
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Orta Vadeli Program ile 3 yıllık çerçeveyi ortaya koymuş kamu kurumları bütçelerinin hazırlanması için yasal süreci başlatmıştık. 12. Kalkınma Planı dün itibarıyla Cumhurbaşkanımızın imzası ile gazi Meclis’imize sunulmuştur. Bütçe kanunu teklifimizin Meclis görüşmelerine Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümünü kutlayacağımız ekim ayı içinde başlıyoruz.

“HAYAT PAHALILIĞI SORUNUNUN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

2024 bütçesi Türkiye yüzyılı inşa etme yolunda gazi Meclis’e sunduğumuz ilk bütçedir. Bu dönemde temel önceliğimiz depremle yıkılan şehirlerimizi daha iyi şekilde yeniden ayağa kaldırmak geleceğe dönük afet risklerini azaltmaktır. Bir başka hedefimiz mali ve para politikalarını güçlendiren anlayış içerisinde fiyat istikrarını sağlama hedefine katkıda bulunmaktır. Hayat pahalılığı sorununun üstesinden geleceğiz.

“MİLLETİMİZE VERDİĞİMİZ SÖZÜ YERİNE GETİRECEĞİZ”

İstikrar içinde büyümenin sağladığı imkanları sosyal refahı artırıcı bir yaklaşımla toplumun bütün kesimlerine paylaşmak esas alınmıştır. Toplumun tüm kesimleri gözetilerek hazırlanmış, 81 ilimizin her köşesinin gereksinimleri düşünülmüştür.2024 yılı bütçemiz stratejik hedeflere ulaşmamızın önünü açacaktır. Bu bütçe ile insanımızın refahını artırmak başta olmak üzere milletimize verdiğimiz sözü yerine getireceğiz.

Tüm dünyanın karşı karşıya kaldığı zorluklar, devam eden tedarik zinciri sorunları, Rusya-Ukrayna savaşı ile küresel gıda fiyatlarında yaşanan şoklara karşı ülkemiz yüzde 5.5 oranında kuvvetli bir büyüme hedefine ulaşmış, kesintisizi büyüme hedefini 13 yıla çıkarmıştır.

6 Şubat tarihinde asrın felaketi olarak nitelendirilen depreme rağmen üretim ve ihracatımız sekteye uğramamış, oldukça süratli bir biçimde toparlanmıştır. Aldığımız etkili önlemlerle ekonomik aktivitenin ivmesi sürdürülmüş depremin büyüme üzerindeki olumsuz etkisinin sınırlı düzeyde kalması sağlanmıştır. 2023’ğün ilk yarısında yüzde 3.9 oranında büyüyen Türkiye 12 çeyrektir devam eden büyüme performansını sürdürmüştür.

2023 yılının genelinde ekonomik büyümemizin yüzde 4.4 olarak gerçekleşmesini öngörüyoruz. 2024 yılı için ekonomimizin yüzde 4 büyümesini bekliyoruz.”

Bütçe, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ekonomi
EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.