Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Filistin mesajı: Ateşe körükle gitmenin faydası yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakırköy Yeşilköy’deki Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulundu. Gündemine İsrail-Hamas gerilimini alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Orta Doğu’da kalıcı barışın olması ancak Filistin-İsrail sorununun çözümüyle mümkündür. Türkiye olarak tepkimizi her fırsatta dile getirdik. Ateşe körükle gitmenin faydası yok. Adil bir barışın kaybedeni olmaz. Filistin meselesi uluslararası hukuka göre çözülmeli.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Filistin mesajı: Ateşe körükle gitmenin faydası yok
Yayınlama: 08.10.2023
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhuriyet tarihinde ilk inşa edilen kilise olma özelliği taşıyan Bakırköy Yeşilköy’deki Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi Açılış Töreni’nde İsrail-Hamas gerilimine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“TÜRKİYE OLARAK TEPKİMİZİ HER FIRSATTA DİLE GETİRDİK”

“Yüz yıllar boyunca barış toprakları olan Kudüs ne yazık ki gerilimin yaşandığı bir bölge haline gelmiştir.” diyen Erdoğan, “Orta Doğu’da kalıcı barışın olması ancak Filistin- İsrail sorununun çözümüyle mümkündür. Türkiye olarak tepkimizi her fırsatta dile getirdik. Bağımsız ve coğrafi bütünlüğü haiz, başkenti Kudüs olan bir Filistin devletinin hayata geçirilmesi artık ertelenemez bir ihtiyaçtır.” ifadelerini kullandı.

“ATEŞE KÖRÜKLE GİTMENİ FAYDASI YOK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında, “Bölgemizdeki sorunların kökeninde Filistin meselesi bulunuyor. Bu mesele hakkaniyete uygun çözülmedikçe bölgemiz barışa hasret yaşamaya devam edecektir. Nefret suçlarına göz yumanlar, farklı kültürlerin bir arada barış içinde yaşama iradesini de ne yazık ki dinamitlemektedir. Ateşe körükle gitmenin faydası yok. Adil bir barışın kaybedeni olmaz. Filistin meselesi uluslararası hukuka göre çözülmeli.” dedi.

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.