Vosmer Otomativ, 2,5 milyon dolarlık yatırımla kendi enerjisini üretiyor

Vosmer Otomotiv, yenilenebilir ve çevreyle dost enerji sektörünün önde gelen fuarları arasında gösterilen Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı’na katıldı.

Vosmer Otomativ, 2,5 milyon dolarlık yatırımla kendi enerjisini üretiyor
Yayınlama: 17.05.2024
4
A+
A-

Vosmer Otomotiv, Fuar İzmir’de düzenlenen fuardaki standında yüzde 100 elektrikli Audi Q8 e-tron modelini sergiledi.

Yenilenebilir ve çevreyle dost enerji sektörünün önde gelen fuarları arasında gösterilen Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı, ikinci kez İzmir’de gerçekleştirildi. Fuara, Vosmer Otomotiv Audi markasının Q8 e-tron modeliyle katılım sağladı.

Vosmer Otomotiv’in standını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Ege İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Altan İnanç, Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, oda ve meslek kuruluşlarının temsilcileri ve fuar yöneticileri ziyaret etti.

106 kWh (net) kapasiteye kadar ve 582 kilometreye kadar maksimum menzile sahip yüksek voltajlı bataryaya sahip olan yüzde 100 elektrikli Audi Q8 e-tron ile fuara katılan Vosmer standı ilgi gördü. Vosmer Otomotiv, fuar kapsamında ilk kez geçen yıl tanıtımını yaptığı GES (güneş enerji santrali) projesiyle VW AG ile paralel olarak yürütülen ‘Sürdürülebilir Pilot Bayii’ faaliyetlerine de katkı sağladı.

GES projesi kapsamında 25 bin 156 metrekarelik alana, 4 bin 290 adet solar panel kurulumu gerçekleştiren Vosmer, yaklaşık 2,5 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirdiği projesiyle Vosmer Otomotiv’in yıllık elektrik ihtiyacının yüzde 160’ını karşılıyor. Uluslararası standartlara göre (İSO 9001:2015) göre kurulan tesisle işletmenin yıllık enerji üretimi 3 milyon 786 bin kWh seviyesinde gerçekleşiyor. 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.