Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Uluslararası alanda da İsrail’i yalnızlaştırmaya devam edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikili planda Filistin’e görünür görünmez her türlü insani desteği sağlarken, uluslararası alanda da İsrail’i yalnızlaştırmaya devam edeceklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Uluslararası alanda da İsrail’i yalnızlaştırmaya devam edeceğiz”
Yayınlama: 15.11.2023
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan himayesinde dünyanın pek çok ülkesinden gelen devlet ve hükümet başkanlarının eşlerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdiğini belirterek, “Filistin ve barış için İstanbul’da bir araya gelen saygıdeğer misafirlerimize şimdiden teşekkür ediyoruz. Biz de diplomatik temaslarımızı önümüzdeki günlerde daha da artıracağız.” dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun ‘121 evet’ oyuyla kabul ettiği Gazze kararına ‘çekimser’ oy kullanan ülkelerin liderlerine telefon açacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“İkili planda Filistin’e görünür görünmez her türlü insani desteği sağlarken uluslararası alanda da İsrail’i yalnızlaştırmaya devam edeceğiz. Bu ülkenin, Gazzeli mazlumları hunharca katleden siyasi ve askerî yöneticilerinin uluslararası mahkemelerde yargılanmasını sağlayacak adımlar atacağız. Hazreti İbrahim aleyhisselamın ateşine su taşıyan karınca misali, tek başımıza kalsak da Gazzeli mazlumları asla sahipsiz bırakmayacağız.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.