BİST100 endeksi

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi
Yayınlama: 01.11.2023
0
A+
A-

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü jeopolitik gerginliklere ilişkin gelen haber akışlarının yoğunlaşması ve Ekim vade sonu etkisi ile 199 puan düşüşle 7.514 seviyesinden tamamladı. Ekim ayını BİST100 endeksi %9,8 düşüşle tamamlamış oldu. BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem günü %3,7 volatilitede hareket etti. BİST100 endeksinde 5 g HO 7.604, 22 g HO 8.025 seviyesinden geçiyor. Piyasalar jeopolitik gerginliklerin yanı sıra bugün açıklanacak Fed faiz kararı ve karar sonrası açıklamalara odaklanacak.

Fed faiz kararı bugün açıklanacak. ABD’de Fed’in faiz kararları çok bilinmeyenli denkleme dönüştü. Öyle ki üyeler arasında da tutarsızlıklar söz konusu. Fed Başkanı Powell, şahin tonda açıklamalara devam ederken, Fed Başkan Yardımcısı geçtiğimiz günlerde güvercin tonda açıklamalarda bulundu. Jeopolitik gerginliklere bağlı yükselen petrol fiyatları ve tahvil faizlerindeki yükseliş hala enflasyonist risklerin ayakta olduğunu gösterirken, Fed’den bu ay faizde değişiklik ön görmüyoruz. FedWatch anketinde de sabit kalma ihtimali %98’e yükselmiş durumdayken %2’lik kesin faizde 25 baz puanlık indirim bekliyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Hazine ve Maliye Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Ülkemizde daha dengeli, daha kapsayıcı ve sürdürülebilir yüksek büyüme ile kalıcı refah artışını hedefliyoruz.” dedi. Küresel enflasyonun 2024 yılında %5,8'e gerilemesi beklediklerini de belirten Bakan Şimşek, “Bu nedenle sıkı parasal duruşun bir süre daha devam etme ihtimali bulunmaktadır.” mesajını verdi.

Kaynak İnfo Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.