Coinoxs Kurucusu Can Azizoğlu: Türk blockchain ekosistemine olan desteğimizi sürdüreceğiz

Türkiye’deki blockchain ekosistemi sektördeki aktörlerin çalışmalarıyla gelişimini sürdürmeye devam ediyor. Yerli girişim Coinoxs da geliştirdikleri blockchain teknolojileriyle bu geçiş sürecinde önemli rol oynuyor. Coinoxs Kurucusu Can Azizoğlu Türkiye ekosistemine yönelik görüşlerini kamuoyuyla paylaştı.

Coinoxs Kurucusu Can Azizoğlu: Türk blockchain ekosistemine olan desteğimizi sürdüreceğiz
Yayınlama: 03.10.2023
1
A+
A-

Uzmanlar blockchain teknolojilerinin dünya genelinde gelişen konjonktür itibarıyla günden güne daha fazla değer kazanacağını değerlendiriyor. Özellikle Türkiye genç ve dinamik nüfusuyla yenilikçi blockchain teknolojilerine olan ilginin giderek arttığı ülkeler arasında yer alıyor. Toplumun artan ilgisi, iş dünyasındaki kurumların sektöre olan bakış açısını da olumlu yönde etkiliyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Coinoxs Kurucusu Can Azizoğlu, sahip oldukları yaklaşımla Türkiye’deki blockchain ekosisteminin gelişimini desteklemeye devam edeceklerini belirtti. 

“Blockchain teknolojileri, özellikle pandemi döneminde yaşanan olumsuzlukların etkisiyle giderek daha fazla hız kazanan dijital dönüşüm sürecinde etkin rol oynama potansiyeli taşıyor. Bu yönüyle öne çıkan söz konusu teknolojilerin hem fütüristler hem de akademi dünyası için ciddi tartışma konusu olduğunu görüyoruz. 

Bugünün penceresinden baktığımızda birçok ülke yönetimi blockchain tabanlı teknolojilerin kamu ve özel sektördeki işleyişleri ne yönde değiştirebileceğine odaklanıyor. Ayrıca, devletlerin bu dönüşüm sürecini ve alandaki gelişmeleri yakından takip ettiğini gösteren çeşitli emareler de bulunuyor. Bu doğrultuda blockchain’in kamu ve özel sektörün işleyiş biçimini ciddi derecede dönüştüreceğini düşünüyorum.  

 

“Amacımız Türkiye’deki blockchain ekosistemini ileri taşımak”

 

Özellikle yurt dışında belirli teşvik programları aracılığıyla sektördeki girişimleri destekleme çabalarının arttığına da şahit oluyoruz. Bu durum ekosistemimiz için oldukça umut verici. Biz, bu sürecin içerisinde yer alan yerel bir girişim olarak, küresel ölçekteki gelişmeler ve sahip olduğumuz bilgi birikimi çerçevesinde Türkiye’deki blockchain ekosistemini daha ileri taşımak amacıyla önemli çalışmalar yürütüyoruz. 

Yaklaşımımız, bu değişim sürecinin önde gelen aktörleri arasında yer almak ve elimizdeki kaynakları doğru alanlarda kullanmak üzerine kurulu diyebilirim. Bu anlayışla oluşturduğumuz OxsConnect Hub ile öncü bir rol üstlenirken, ekosistemdeki ağı geliştirmek amacıyla ciddi mesai harcıyoruz. Web3 ekosisteminin bir araya geldiği ve fikir alışverişleriyle yeni projelerin kapısının aralandığı bu yapının, ilerleyen dönemde Türkiye ekosisteminin gelişimine önemli katkılar sağlayacak ortaklıkların oluşmasına zemin hazırlayacağına inanıyoruz. Yine bu kapsamda Web3 alanında çalışmalar yapan proje ve girişimlere çalışma ortamı sağlamakla birlikte kendilerine farklı konularda danışmanlık ve mentörlük sağlıyoruz.

Öte yandan, OxsKYT ürünümüzle de bugün ve gelecekte ekosistemin geneline önemli bir katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz. Bu ürünle detaylı risk analizlerine ulaşarak para kaynağının güvenilirliğini ölçüyor ve bu sayede özellikle kripto paralara yöneltilen güvenlik eleştirilerine yanıt getiriyoruz.

Coinoxs olarak, dinamik ve uzman ekibimizin çalışmalarıyla Türk blockchain ekosistemine olan desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”

 


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.