İBB Emekçileri Lisesi’nin temeli atıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hatay’ın Kırıkhan ilçesindeki “İBB Emekçileri Lisesi’nin temelini attı.

İBB Emekçileri Lisesi’nin temeli atıldı
Yayınlama: 06.02.2024
3
A+
A-

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli 2 depremle felaketi yaşayan illerden Hatay’daydı.

İBB’nin 90 bin çalışanı, depremde ağır hasar gören Kırıkhan Endüstri Meslek Lisesi’nin yeniden yapımı için, kurum tarafından bayramlarda kendilerine ikram edilen kutu çikolatalardan vazgeçti. İBB iştiraki KİPTAŞ, bu şekilde oluşturulan bütçe ile Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gerekli izinleri alarak, Kırıkhan Endüstri Meslek Lisesi’ni yıktı. “İBB Emekçileri Lisesi” adıyla yeniden inşa edilecek okul için temel atma töreni düzenlendi.

“CHP’li belediyelerin yardımlarını küçük görme ve görmezden gelme eğilimi var”

İktidar kanadının, muhalefete ait belediyelerin deprem yardımlarını küçük görme ve görmezden gelme eğiliminde olduğunu söyleyen Özel, şöyle konuştu:

“Oysa CHP’li belediyeler, 9 bin 600 araçla burada oldu. 28 bin 500 yüz personel, bütün deprem bölgesinde çalıştı. 7 bin 200 tır, 4 uçak, 6 gemiyle, 155 mobil mutfak gelip kurdu. İlk 2 ay içinde CHP’li belediyelerin bu bölgeye yaptıkları bunlardı. Bunu belki Recep Tayyip Erdoğan görmüyor olabilir. Ama bunu sadece Hataylılar değil, Malatyalılar, Adıyamanlılar, Gaziantepliler. Kahramanmaraşlılar, depremden yıkıma uğrayan her yerdeki, her siyasi görüşten insan gördü.”

“Unutulduklarını ve devleti yanlarında görmediklerini hisseden vatandaşlarımız var”

6 Şubat’ın ülkenin en acı günlerinden birisi olduğunun altını çizen İmamoğlu, “Hiçbir zaman unutulmayacak ve unutulmaması gereken bir gün olduğunu biliyoruz. Gerçekten unutulduklarını ve devleti yanlarında görmediklerini hisseden vatandaşlarımız var. Bu en çok da Hatay'da, 6 Şubat'tan itibaren bu feryadı dile getiren, anlatmaya gayret eden hemşehrilerimiz, dostlarımız var. Dolayısıyla buna kulağımızı tıkamak, buna başka yorum yapmak, hiçbir kamu yöneticisine, devletimizin bir biriminin başındaki olan insana; bana, bize yakışmaz.” dedi.

Konuşmaların ardından butonlara basılmasıyla, İBB Emekçileri Lisesi için ilk harç döküldü. Temel atma töreni, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Önce mezarlık, sonra geçici barınma alanı ziyareti

CHP Genel Başkanı Özel, Kahramanmaraş’a gitmek için Hatay’dan ayrılırken, İmamoğlu, kentteki ziyaretlerine devam etti. Önce Narlıca Mezarlığı’na gidip, depremde yaşamını yitiren vatandaşlar için dua eden İmamoğlu, 201’i konut ve 21’i ticari olmak üzere, toplam 222 birimden oluşan ‘KİPTAŞ Antakya Geçici Barınma Alanı’nda yaşamlarını devam ettiren depremzedelerle bir araya geldi.

Bazı evlere konuk olan İmamoğlu, depremzedelerle sohbet edip, sorunlarını dinledi. İmamoğlu, barınma alanı içerisinde İBB, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve UNİCEF arasında imzalanan protokol kapsamında açılan kreşi de ziyaret etti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.