Çin, pandaları koruma konusunda yeni uluslararası iş birliği başlattı

Çin Yabani Hayvanlar Koruma Derneği, İspanya’nın Madrid Hayvanat Bahçesi ve ABD’nin San Diego Hayvanat Bahçesi ile pandaların uluslararası korunması konusunda iş birliği anlaşmalarını ayrı ayrı imzaladı.

Çin, pandaları koruma konusunda yeni uluslararası iş birliği başlattı
Yayınlama: 22.02.2024
2
A+
A-

Çin Yabani Hayvanlar Koruma Derneği, İspanya'nın Madrid Hayvanat Bahçesi ve ABD'nin San Diego Hayvanat Bahçesi ile pandaların uluslararası korunması konusunda iş birliği anlaşmalarını ayrı ayrı imzaladı.

Dernek, aynı zamanda ABD'nin Washington Ulusal Hayvanat Bahçesi ve Avusturya'nın Schönbrunn Sarayı Hayvanat Bahçesi ile yeni iş birlikleri üzerine müzakereler yürütüyor.

İspanya, ABD ve Avusturya, Çin ile pandaları korumada iş birliği geliştiren ilk ülkeler arasında yer alıyor. Bilim insanlarının ortak çabaları sayesinde, Çin ve adı geçen üç ülke, toplamda 28 panda yavrusunun başarıyla dünyaya gelmesini sağladı.

Pandalar, Çin'in ulusal bir hazinesi olarak kabul ediliyor ve dünya çapında sevilerek takip ediliyor. Çin, 1990'lı yıllardan bu yana 20 ülkede bulunan 26 kuruluşla yürüttüğü araştırma iş birlikleri sayesinde 68 panda yavrusunun başarıyla doğmasını sağladı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.