Çin merkez bankası yetkilisi: Ekonomi iyileşmeye devam ediyor

Çin Merkez Bankası (PBOC) Para Politikaları Departmanı Başkanı Zou Lan, bugün düzenlenen basın toplantısında, Çin’in ekonomik büyümesinin temellerinin sağlamlığını koruduğunu, ülkenin büyük ekonomiler arasındaki liderliğini sürdürdüğünü belirtti.

Çin merkez bankası yetkilisi: Ekonomi iyileşmeye devam ediyor
Yayınlama: 14.10.2023
3
A+
A-

Çin Merkez Bankası (PBOC) Para Politikaları Departmanı Başkanı Zou Lan, bugün düzenlenen basın toplantısında, Çin'in ekonomik büyümesinin temellerinin sağlamlığını koruduğunu, ülkenin büyük ekonomiler arasındaki liderliğini sürdürdüğünü belirtti.

Zou Lan, yeni kredilerin eylül ayında önceki iki aya göre önemli ölçüde arttığını, geniş para arzının büyüme hızının da yüzde 10 civarında kalarak yüksek bir seviyede korunduğunu ifade etti. Zou, ticari krediler için ortalama faiz oranı tarihin en düşük seviyelerindeyken, yeni konut inşaat kredileri ile bireysel konut kredilerinin önemli ölçüde arttığını, mikro ve küçük krediler ile imalat sektörüne verilen orta ve uzun vadeli kredilerin tüm kredilerden daha hızlı büyümeye devam ettiğini bildirdi.

Diğer yandan, Çin’de arz hızla toparlanırken, İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi’nin (PMI) eylül ayında 50'nin üzerine çıkarak genişleme aralığına döndüğü, tüketimin de önemli ölçüde toparlandığı kaydedildi.

Altyapı ve imalata yönelik özel yatırımlardaki büyümenin ve yatırım desteğinin istikrarının korunduğu, fiyatların genel olarak toparlandığı ve genel arz-talep dengesinin güçlendiği bilgisi verildi.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.