Başkan Büyükkılıç’tan Müzeler Haftası mesajı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Büyükkılıç’tan Müzeler Haftası mesajı
Yayınlama: 19.05.2024
0
A+
A-

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, müzelerin geçmişten gelen miras, geleceğe aydınlatan ışık olduğunu ifade etti. Vatandaşların Müzeler Haftası’nı tebrik eden Büyükkılıç, şunları kaydetti:

“Kadim kentimiz Kayserimizin zaten kendisi başlı başına bir büyük açık hava müzesi konumunda. Bununla birlikte temasına göre pek çok müzeye de ev sahipliği yapıyor, yapmaya da hazırlanıyor. Büyük bir potansiyeli olan şehrimizi temasına göre müzelerle donatıyoruz, bunda kararlıyız.”

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’deki müze çalışmalarının bunlarla sınırlı kalmadığını vurgulayarak, yeni dönem projelerine ilişkin “Develi’de bulunan tarihi askerlik şubesine müze ve kütüphane olarak işlev kazandırıyoruz, Koramaz Vadisi bölgemizde Koramaz Müzesi’ni hayata geçiriyoruz, ticaret şehri olan Kayseri’mizin ticari geçmişine ışık tutacak olan Ticaret Müzesi’ni de gerçekleştireceğiz.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.